Saatko mitalin perjantaina tai annatko sellaisen itse? Katso mistä on kyse!

Toista kertaa järjestettävä Mitalipäivä houkuttelee nyt myös jyväskyläläisiä kiittämään kanssakaupunkilaisiaan. Mistä? Mistä tahansa: arjen yllättämisestä, mielen piristämisestä tai ystävällisestä sanasta.

Perjantaina 16. marraskuuta järjestettävä Mitalipäivä nostaa kunniaan tavalliset kaupunkilaiset, jotka tekevät kanssaeläjiensä arjesta erityistä. Kuka tahansa voi hakea mitalinjakopisteestä mitalin ja ojentaa sen valitsemalleen henkilölle.

Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensi kertaa Helsingissä ja mitaleja myönnettiin yli 700. Ne menivät muun muassa iloa ja piristystä antavalle lähikaupan kassalle, konvehteja matkustajille antaneelle bussikuskille ja tuntemattomalle, kauniisti hymyilleelle mummolle raitiovaunussa.

Tänä vuonna tapahtuma leviää valtakunnalliseksi. Mukana Helsingin lisäksi ovat Jyväskylä, Turku, Tampere, Joensuu ja Oulu. Kunniamerkkejä voi hakea ennakkoon mitalipisteiltä torstaina ja perjantaina. Jyväskylässä piste sijaitsee Kompassilla torstaina kello 13–16 ja perjantaina kello 11–15.

Mitalipäivään voi osallistua minkälaisella mitalilla tahansa. Kunniamerkin voi askarrella vaikkapa itse tapahtuman Facebook-sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Tapahtumaan osallistuvia kehotetaan kertomaan mitalin saajasta samalla Facebook-sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.