Miten Jyväskylän kaupunginvaltuusto suhtautuu Timo Koiviston budjettiesitykseen? – Katso kokous suorana tästä

Jyväskylän kaupunginvaltuusto käy tänä iltana kello 18 alkaen talousarvion evästyskeskustelun, jonka pohjalta lopulliset päätökset tehdään marraskuussa. Kaupunginjohtaja Timo Koiviston virkamiesesitys julkistettiin viime maanantaina ja sen mukaan eläen kaupungin talous on ensi vuonnakin tasapainossa eikä veroprosentteja tarvitse nostaa.

Koiviston budjetissa käyttömenot kasvavat kuluvan vuoden muutetun talousarvion tasosta 2,2 prosenttia eli 18,6 miljoonaa euroa. Kaikki lautakuntien lisäesitykset eivät menneet läpi – joskin suurin osa meni.

Koivisto torppasi esimerkiksi sivistyslautakunnan esityksen, joka olisi palauttanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden kaikille alle kouluikäisille. Kaupunki rajasi vuonna 2016 varhaiskasvatusoikeuden 4–6 tuntiin päivässä tai 84–126 tuntiin kuukaudessa, kun vanhemmista jompikumpi on tai molemmat ovat kotona. Taustalla oli hallituksen valtakunnallinen linjaus.

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttaminen kaikille lisäisi menoja 740 000 euroa.

– Raha ei riitä kaikkeen ja muut sivistyksen toimialan lisäykset ovat perustellumpia. Katson myös, että subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisen jatkaminen ei aja perheitä kohtuuttomaan tilanteeseen, Koivisto sanoi viime viikon maanantain tiedotustilaisuudessaan.

Kaupunginvaltuusto päättää tänä iltana myös veroprosenteista ja tämän vuoden talousarviomuutoksista.

Katso alta suora lähetys kaupunginvaltuuston kokouksesta kello 18 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pyöreitä täyttänyt Juha Suonperä kukitettiin budjettikeskustelun alkajaisiksi