Mittava määrä tehtäviä Keski-Suomen yössä – poliisi luonnehti "kortittomien kokoontumisajoiksi"

Sisä-Suomen poliisi käräytti liikenteestä lukuisia ajo-oikeudettomia kuljettajia lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä. Poliisin tiedotteen mukaan illan ja yön aikana oli liikkeellä "kortittomien kokoontumisajot", ja Keski-Suomessa tapauksia kirjattiin ainakin kuusi.

Sisä-Suomen poliisilaitos toimii myös Pirkanmaalla, jossa kortitta-ajoja tuli vastaan toiset kuusi.

Saarijärvellä toista kertaa vuoden sisään kortitta ajoi 1950-luvulla syntynyt mies. Jyväskylän Pupuhuhdantiellä kiinni jäi 1990-luvulla syntynyt mies jäi kiinni samasta teosta kuudennen kerran vuoden sisään.

Äänekoskella ilman ajo-oikeutta ajoi puolestaan 1970-luvulla syntynyt mies. Jyväskylän Sulunperäntiellä pakettiautoa ajo-oikeudetta ajoi keski-ikäinen mies, joka jäi kiinni teosta toisen kerran vuoden sisään.

Lauantai-iltana yhdeksän aikaan Jyväskylän Keltinmäentiellä poliisi pysäytti ajoneuvon, jossa niin ikään oli kortiton kuski. Autoa ei myöskään ollut katsastettu ja lisäksi sen rekisteritietojen muutosilmoituksen tekeminen oli jätetty välistä. Kuski jäi kiinni kortitta-ajosta toisen kerran vuoden sisään.

Yöllä yhden aikaan kortiton, 1970-luvulla syntynyt mies jäi kiinni Jyväskylän Hannikaisenkadulla.

Lähialueista Mänttä-Vilppulassa poliisi pysäytti ennen puolta yötä 1980-luvulla syntyneen miehen, joka oli ajokortiton mutta myös juovuksissa. Kortitta hän ajoi toista kertaa vuoden sisään. Pirkanmaalla kortitta ajeltiin myös Juupajoella, Nokialla, Akaan Viialassa, Kangasalla ja Tampereella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.