Mittavat turvatoimet: Charlie Hebdon pilapiirtäjä Helsingissä

Charlie Hebdo -lehden piirtäjä Willem osallistuu tänään paneelikeskusteluun Helsingin yliopistolla. Kaikille avoin keskustelu käsittelee satiiria ja sananvapautta.

Charlie Hebdon toimitukseen tehtiin tammikuun alussa terrori-isku, jossa kuoli 12 ihmistä. Hollantilaissyntyinen Willem on asunut Ranskassa vuosikymmeniä ja piirtänyt eri lehtiin.

Helsingin yliopiston turvallisuuspäällikkö Mikko Savela kertoo, että paneelikeskustelun turvallisuuteen on suhtauduttu vakavasti ja yliopisto on tehnyt asiassa yhteistyötä poliisin kanssa.

– On päätetty, että tilaisuudessa on narikkapalvelut, ja omia laukkuja tai takkeja ei saa viedä saliin. Paikalla on yliopiston omat vartijat, kertoo Savela.

Savela ei kuvailisi menettelyä rajuksi, mutta vastaavat järjestelyt ovat kuitenkin yliopiston omissa tilaisuuksissa harvinaisia.

– Eivät tällaiset ole olleet edes joka vuosi tarpeen. Pääsääntöisesti yliopiston toiminta on avointa ja meillä on avoimet ovet.

MTV:n mukaan Helsingin poliisi on tehnyt tapahtumasta uhka-arvion ja sellaista on pyydetty suojelupoliisiltakin. Tällä hetkellä uhkasta ei ole näyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Charlie Hebdo -lehden piirtäjä vierailee Helsingissä