Moottorien jylinää ja sankkoja vesisuihkuja: vielä ehdit kokemaan vauhdin hurmaa Jyväsjärvelle – katso täältä loppupäivän aikataulu ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailuun

Moottorien kierrokset nousevat ja pärinä yltyy. Kestää vain silmänräpäyksen, kun ratamoottoriveneet pyyhältävät ohi sakean vesisuihkun saattelemana.

Ratamoottoriveneet ovat jyrisseet pitkän tauon jälkeen viikonloppuna Jyväskylässä, kun eri luokissa on mitelty SM-osakilpailun paremmuudesta 19 vuoden tauon jälkeen.

Jos et ole käynyt kokemassa vauhdin hurmaa auringossa kylpevällä Jyväsjärvellä, vielä ehtii: SJ10-, GT15-, GT30- ja F4-luokkien kolmoserä on parhaillaan käynnissä, ja viimeinen neljäs erä ajetaan kello 14–15.

Kello 16 vuorossa on palkintojenjako.

Marginaalilajin harrastajamäärät ovat olleet viime vuodesta lähtien Racewknd-nimellä kulkeneen tapahtuman myötä kasvussa.

– Olemme kiertäneet paljon messuja ja kouluja, ja moni venekerho on innostunut. Suurin syy on se, että väki puhuu toisilleen ja rekrytoi kavereitaan ajamaan, promoottori Kurt Möller avasi kasvun taustoja Keskisuomalaiselle lauantaina.

– Se lähti siitä, että poikani ryhtyi ajamaan Sami Seliön tiimissä. Kiertelin itse näitä kisoja ja totesin, että tässä on paljon tehtävää. Kohtuullisella vaivalla tästäkin saa aika hienon tapahtuman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Saako Jyväskylä vielä MM-osakilpailun? Täällä kelpaa ratamoottoriveneiden kisata, mutta kulttuuria ei ole – katso videolta, miten kovaa F4-veneet viilettivät Jyväsjärvellä