Moottoripyöränäyttely vetää lamassakin

Lahden moottoripyöränäyttelystä tuli järjestäjienkin yllätykseksi alan suurin tapahtuma Pohjoismaissa 2010. Viikonvaihteessa esittäytyy 125 näytteilleasettajaa, kaksi kertaa odotettua enemmän. Jonoon jäi vielä parikymmentä tarjokasta.

Näyttelyyn odotetaan 40 000:tta kävijää. Ruotsalaiset ovat vuokranneet matkantekoon laivan, ja isoja ryhmiä tulee myös Virosta ja Venäjältä, tietää näyttelyn järjestäjä Riku Routo.

Näyttelyvieraitten toivotaan käyttävän julkisia kulkuvälineitä. Lahden torilta ja rautatieasemalta on urheilu-messukeskukseen jatkuva bussikuljetus, asemalta lauantaina myös höyryjunaliikennettä. Kuljetuksia on järjestetty lisäksi isolta pysäköintipaikalta Jokimaan raviradalta.

Kauppiaat esittelevät kaikki Suomessa edustetut merkit. Mukana on uutuusmalleja, joita ei nähty Milanon katselmuksessa marraskuussa, Routo kertoo.

Paikalle saapuu menneitten vuosien moottoripyöräsankareita, kuten Giagomo Agostini ja Teuvo Länsivuori.

Lahtelaiset lähtivät järjestämään messuja Helsingin ilmoitettua laman takia välivuodesta. Nyt näyttää siltä, että Routon, Lahden Messujen ja F-Patrolin tapahtumasta saattaa tulla pysyvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.