Mopoautokulttuuri kukoistaa länsirannikolla ja Pirkanmaalla

Mopoautoja on Pirkanmaalla ja länsirannikolla asukaslukuun suhteutettuna jopa kymmenkertainen määrä verrattuna esimerkiksi Etelä-Savoon tai Kymenlaaksoon. Trafin tilastojen mukaan Suomessa oli vuodenvaihteessa liikenteessä noin 8 300 mopoautoa.

Sekä poliisista että Liikenneturvasta arvioidaan, että muiden tienkäyttäjien asenteet mopoautoilijoita kohtaan ovat alkaneet pikkuhiljaa lieventyä. Poliisin mukaan ajokorttiuudistus on parantanut mopoautoilijoiden liikennevalmiuksia.

- Mielestäni mopoautot sopivat aika hyvin jo tuohon muun liikenteen mukaan. Monessa taajamassa keskustan nopeusrajoitus on nykyään 40 kilometriä tunnissa. Silloin mopoautotkin pystyvät kulkemaan normaalissa liikennevirrassa olematta tientukkona, arvioi vanhempi konstaapeli Tero Halmela Sisä-Suomen poliisista.

Taajamien ulkopuolella mopoautoilijan kannattaa kuitenkin Halmelan mielestä edelleenkin ottaa huomioon ruuhka-ajat ja mahdollisuuksien mukaan välttää niitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mökkiläiset ja pyöräilijät työllistävät keskussairaalan päivystystä kesällä – "Päivystykseen kannattaa tulla vain kiireellisten vammojen kanssa"

Yön uutiskooste: Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteet, lämpöennätyksiä rikki maailman pohjoisimmassa asutuskolkassa, Suomesta tuli tasavalta sata vuotta sitten

Ostaisitko sinä käytetyn wc-pytyn Viitasaarelta? – kaupunki "konmarittaa" varastojaan kiertotalouden nimissä, jotta ne eivät olisi turhien tavaroiden säilytyspaikkoja

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Sata vuotta sitten vahvistui, ettei Suomesta tulisi kuningaskuntaa

Riitojen repimä Konneveden seurakunta selvittää välejään ulkopuolisten työsuojeluviranomaisten kanssa

Keskisuomalaisen yrittäjän perinnöstä vuosien oikeustaistelu – 3 100 euron kiista aiheutti viisinkertaiset oikeuskulut

Poliisikoira löysi kadonneen vanhuksen Varkaudessa, mutta puri häntä jalkaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.