Mopomiitit jakavat jyrkästi mielipiteitä: Hyvä harrastus vai saastuttavaa häiriköintiä?

Keskisuomalainen uutisoi viikko sitten Jyväskylässä sunnuntain vastaisena yönä järjestetystä mopomiitistä, johon kokoontui satoja mopoilijoita. Poliisi teki paikalla tehostetun valvontaiskun ja hajotti miitin. Osallistujille kirjoitettiin myös runsaasti sakkoja esimerkiksi viritettyjen mopojen vuoksi.

Keskisuomalaisen lukijoiden mielipiteet jakautuvat mopomiittien suhteen kahtia. Toisaalta niitä pidetään hyvänä harrastuksena ja toivotaan, että poliisi jättäisi nuoret rauhaan. Toisaalta myös miittien vastustajia löytyy.

Näin lukijat kommentoivat

Parempi tapa viettää iltaa kuin ryyppäillä ja varastella. Kaikki asiat jakaa mielipiteitä. Kannattaa valittaa niistä mistä mistä vähiten jatkossa harmia. Tuskin tämä illanviettomuoto ajaa alkoholistiksi tai vankilakierteeseen.

Henry Isakoff

Reilut 30 vuotta sitten harrastettiin samaa mutta pienemmällä porukalla. Mopojen jälkeen siirryttiin isompiin pyöriin ja kokoontumisajoihin. Molemmista ajoista pelkästään hyviä muistoja ja ei harmaantuvaa entistä mopopoikaa ärsytä pätkääkään poikien / tyttöjen kokoontumiset. Oli niitä tiukkapipoja -80 luvullakin.

Jyrki Jauhainen

Antakaa Poikien harrastaa. Se on hienoa toimintaa.

Taawi Tapio Viitanen

Onkos ihmiset kuullu semmosista ku korvatulpat? Tai vaihtoehtosesti sitä kukkahattua vaan syvemmälle päähän, että korvat peittyy.

Juhana Reini

Ymmärtääkseni kaikki sujui hyvässä yhteistyössä poliisien kanssa miitti-iltana. Puhallutettiinko miittiläisiä? Jos, niin uskon jokaisen puhaltaneen nollan! Ei niitä miittejä talviaikaan ole eikä joka arki-ilta kesälläkään, joten löysentäkää pipoja. Keskittykää mansikoiden syömiseen ja lomasta nauttimiseen tässä välissä ennen seuraavaa miittiä vink vink. t. harrikkamiehen muija ja mopopojan äiti.

kauppmar

Selvinpäin mopoilu on hyvä harrastus. Poliisit voisivat keskittyä oikeisiin rikoksiin ja jättää mopoilijoiden ja mopojen viritysten kyttäämisen vähemmälle.

Jallu 65

Nuoret olivat järkevästi valinneet kokoontumispaikan, koska siinä ei ole ihan lähellä asuntoja. Poliisille tuli työntäyteinen ilta, mutta harvoin pääsee tarkastamaan suuren määrän mopoja samalla kertaa. Oli erittäin onnistunut miitinki.

pullapilli

No itse asun rasinrinteellä ja kuulu äänet sisälle todella hyvin. En ole nuorten kokoontumisia vastaan, kunhan ei aiheuta häiriötä. Meillä on vastasyntynyt vauva ja silloin kun hän nukkuu, niin haluaisin itsekkin nukkua. Enkä valvoa mopopoikien takia!

Catherine Rantanen

Miksi mummojen ryöstely on joku mittapuu, jolla mitataan näiden harmittomuutta tai laillisuutta? Miksei verrata kalastamiseen, kirjojen lukuun, lenkkeilyyn, kotitöiden tekemiseen, tai johonkin muuhun järkevään? Ilmaa saastutetaan ihan turhaan ja meteli on ihan kaamea.

Markus Vuori

Juuri mikään ei ole ärsyttävämpää kuin rääkyvät teinipojat rääkyvine mopoineen.

Arto Linkotie

Miksei yhteiskunta järjestä niille paikkoja missä voivat rauhassa harrastaa. Rakennetaanhan kaikkea muutakin nuorille. Esim jäähalleja ,urheiluhalleja ym. Ei kai toi ongelma ole jos halutaan niitä auttaa. Itsekin mopoillut 60 luvulla ja niin moni muukin.

Pertti Kaajasalo

Ajaisivat polkupyörillä, vähemmän saasteita ja melua!

Tuija Luotola

Noi miitit on ihan jees. Niiden pitäisi vaan tapahtua toisella tavalla. Toi piha on noiden jäljiltä melko rumassa kunnossa, kun siellä on kumia poltettu. Meteliäkin moisista vehkeistä lähtee melkoisesti. Touhu pitäs toteuttaa hallitusti jossain tietyssä paikassa, jossa haitat olisi minimoitu ja sitä kumia vois polttaa ihan isin ja äidin kukkaron mukaan. Lääniä olisi tehdä joku paikka missä sitten nämä saisi kokoontua ja kikkailla ihan luvallisesti.

Sari Maarit Eskonen

Todellakin aiheellista! Aiheuttaa merkittävää meluhaittaa ja vaaratilanteita. Varsinkin Keljossa kaahailu! Poliisi on tässä liian salliva!

VPK

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .