Move-testit jatkuvat Jyväskylän kouluilla normaalisti huolimatta kuolemantapauksesta

Jyväskylässä on päätetty jatkaa kouluissa oppilaille tehtäviä Move-testejä, kertoo sivistystoimen johtaja Eino Leisimo. Kaupungin johtoryhmä päätti asiasta tiistaina.

– Etenemme valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Osalla kouluista testit on jo tänä syksynä tehty, osalla ne ovat osin kesken ja osalla kouluista testit ovat vasta edessä. Emme katso aiheelliseksi keskeyttää testejä, vaan ne jatkuvat normaalisti, Leisimo kommentoi.

Testien jatkuminen nousi keskusteluun, koska espoolaisen Tiistilän koulun oppilas kuoli viime viikolla saatuaan sairauskohtauksen liikuntatunnilla.

Yläkoululaiset olivat suorittaneet 20 metrin viivajuoksua eli kestävyyssukkulajuoksua, jota kutsutaan myös piip-testiksi. Testi on osa Move-mittauksia, joilla kerätään tietoa 5.- ja 8. luokkalaisten fyysisestä toimintakyvystä. Mittaukset selvittävät liikkuvuutta, kestävyyskuntoa ja lihaskuntoa.

– Olemme ohjeistaneet kouluja, että ne kiinnittävät jatkossa erityistä huomiota oppilaiden terveydentilaan ennen testin suorittamista, Leisimo kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .