Mukiloitu Muumipeikko palasi paikalleen Tampereelle

Ilkivallan kohteeksi joutunut Muumipeikko palasi Tampereen taidemuseon Muumilaakson edustalle. Muumipeikko tervehtii taas ihmisiä pääkirjasto Metson kupeessa Hämeenpuiston laidalla.

Pronssinen muumipatsas irrotettiin viime vuoden pääsiäisenä jalustaltaan ja kolhittiin niin pahasti, että se piti valaa kokonaan uudelleen.

Valvontakamera taltioi Muumipeikon kovan kohtalon, ja ilkivallan tekijä saatiin kiinni. Hän joutui maksamaan 5 000 euroa Tampereen kaupungille.

Muumipeikko-veistos tilattiin muun muassa presidentin virka-asunnonkin suunnitelleen Raili Pietilän aloitteesta, ja se paljastettiin 2005. Muotti tehtiin Muumi-graafikko Tuulikki Pietilän valmistaman mallin mukaan. Alkuperäinen teos kuuluu Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelmaan.

Alkuperäisen ja uuden valutyön teki tamperelainen kuvanveistäjä Matti Kalkamo. Muumipeikon jalusta on miljoonien vuosien ikäinen kivettynyt puu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.