Multialla ideoidaan tänään uutta koulukeskusta – yläkoulun rakennukset puretaan ensi kesänä

Multialla järjestetään maanantaina 25. maaliskuuta kuntalaisten ideointi-ilta Sinervän koulukeskuksen uudisrakennuksen suunnittelusta. Valtuusto teki syyskuussa periaatepäätöksen elinkaarensa päähän tulleiden, 1950- ja 1970-luvuilla tehtyjen tilojen korvaamisesta uudella kiinteistöllä.

Investointiohjelmassa on varauduttu 4 miljoonan euron rakentamiskuluihin. Nykyiset yläkoulurakennukset puretaan ensi kesänä.

Koulutoiminta on siirretty yläkoulun tiloista alakouluun ja sen yhteydessä oleviin entisiin asuntoihin. Näin voidaan välttää kalliiden väistötilojen käyttö. Oppilaat käyvät syömässä palvelutalo Poukamassa, koska alakoulun pohjakerroksen ruokailutilat on otettu pois käytöstä perustus- ja

alapohjan kosteusvaurioiden vuoksi.

Yläkoulurakennuksen teknisten töiden opetustiloissa on tehty korjaus- ja tiivistystoimia niin, että niissä voidaan jatkaa opetusta kevään ajan. Sen jälkeen opetukselle järjestetään väistötilat.

Uuden yhtenäiskoulun rakennushanke on käynnistynyt tarveselvityksen laatimisella. Myös kuntalaisten ideointi-illan annista tulee osa tarveselvityksen taustatietoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .