Multian seurakunta sai tunnustusta kaikille avoimista aamiaistuokioistaan

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on myöntänyt Lehti-tunnustuksen Multian seurakunnan Kaiken kansan aamiaiselle ja ylijäämäruoan jakelulle.

Multia seurakunta on kehittänyt ylijäämäruoan jakelua vuodesta 2010. Idea viikoittaisesta Kaiken kansan aamiaisesta tuli alun perin Äänekosken Konginkankaalta. Pian alkoi myös lämpimän ruoan ja EU-ruokakassien jakelu kahdesti viikossa.

Kaiken kansan aamiaiselle kokoontuu viikoittain noin 50–70 multialaista, joukossa runsaasti koululaisia. Tarvikkeita kattaukseen seurakunta saa kaupan lahjoituksina ja osa ostetaankin.

Tuomiokapituli toteaa aamiaisen olevan tärkeä mahdollisuus paikkakuntalaisten kohtaamiseen. Mukana aamuhetkissä ovat mahdollisuuksien kirkkoherra Seppo Rahkonen ja seurakunnan muut työntekijät. Viime keväästä lähtien aamiaisen jälkeen on pidetty kirkkovartti, kaikille avoin lyhyt hartaus kirkossa.

Lehti-tunnustus on myönnetty vuodesta 2006 alkaen noin joka toinen vuosi. Tunnustus voidaan myöntää henkilölle, seurakunnalle tai muulle toimijataholle, joka on vaikuttanut merkittävästi hiippakunnassa, kehittänyt uusia toimintatapoja tai nostanut esille uusia näkökulmia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .