Multian valtuusto selvitteli luottamushenkilöiden eroamisbuumin

Multian kunnanvaltuusto saattoi maanantaina ripeästi päätökseen luottamushenkilöiden eroamisbuumin. Yksimielisesti päätettiin myös, että valtuustoon valitaan kevään 2017 kuntavaaleissa edelleen 17 jäsentä.

Seuraavalla valtuustokaudella kunnanhallituksessa ja lautakunnissa on kuitenkin viisi jäsentä; nyt hallitus on seitsenhenkinen.

Valtuusto myönsi Tuomo Auerille (multiapuolue) ja Jarkko Viitasalolle (kok.) eron kaikista kunnallisista luottamustehtävistä. Auerin tilalle valtuustoon nousi Markku Kanervisto (kesk.) ja Viitasalon tilalle Jani Jalkanen (kok.).

Auerin paikalle tarkastuslautakuntaan valittiin Sisko Heinämäki (multiapuolue) ja Viitasalon seuraajaksi tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tehtävään Olavi Palonen (kesk.).

Myös valtuuston puheenjohtaja Maarit Mäkelä (multiapuolue) ja Heinämäki jättivät kesällä eronpyynnön luottamustehtävistä, mutta vetivät ne myöhemmin takaisin. Valtuusto merkitsi perumiset tiedoksi.

Niin ikään merkittiin tiedoksi Kanerviston aiemmin tekemä ja sittemmin peruma eronpyyntö valtuuston ja hallituksen varajäsenyydestä.

Aapo Saramäelle (kok.) puolestaan myönnettiin ero kunnanhallituksesta. Hänen tilalleen nimettiin sitoutumaton Kari Notkonen.

Valtuusto päätti kesäkuussa, että kuntavaaleissa valitaan 17 valtuutettua. Sittemmin kunnanjohtaja Erkki Pyökkimies esitti kuitenkin, että valtuusto supistetaan 15-jäseniseksi ja hallitus 7-jäsenisestä 5-jäseniseksi.

Hallitus päätyi kuitenkin äänin 3–4 esittämään valtuustolle, että valtuuston koko pidetään ennallaan. Tälle kannalle asetuttiin nyt soraäänittä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .