Multian valtuutetut antoivat raikuvat aplodit päätökselleen koulurakentamisesta

Multian kunnanvaltuutetut antoivat tiistaina itselleen raikuvat aplodit, kun periaatepäätös Sinervän koulukeskuksen uudisrakentamisesta oli sinetöity yksimielisesti ja keskustelutta. Puheenjohtaja Seppo Lampinen (sd.) kiteytti valtuuston tehneen lupauksen investointivarauksesta ensi vuoden talousarvioon ja antaneen valtuudet aloittaa opinahjon suunnittelutyö.

Tekninen johtaja Tiina Löytömäki kertasi koulukeskuksen sisäilmaongelmien historiaa.

– Rutiinitarkastuksessa havaittiin mikrobi- ja muita esiintymiä, ja niiden perusteella tehtiin kuntotarkastus kesäkuussa 2017. Sisäilmatyöryhmä tulkitsi tuloksia, totesi korjausasteen olevan molemmissa koulurakennuksissa 70–100 prosenttia ja päätyi ehdottamaan uudisrakentamista.

Löytömäen mukaan kevättalvella koulun yli 150 oppilaasta 28 oireili; tehtyjen suojaavien toimien jälkeen tilanne on nyt se, että sekä ylä- että alakoulussa oireilua on viidellä oppilaalla.

Talousjohtaja Hanna-Maija Oksanen kertoi ensiarvioissa lähdetyn siitä, että uusi koulu tulee maksamaan alustavan kustannusarvion mukaan lähes 5 miljoonaa euroa.

Ensi vuoteen kohdistuvien rahoituskustannusten mahdollinen enimmäismäärä on 1,5 miljoonaa euroa.

 Tuon summan varaaminen budjettiin tietää tuntuvaa alijäämää. Helpottavaa kuitenkin on, että aiemmat alijäämät on katettu, ja taseessa on noin 500 000 euroa ylijäämää.

– Kaikki luvut ovat vielä alustavia, mutta on muistettava, että myös koulukeskuksen peruskorjaus merkitsisi kunnalle lähes samoja kuluja kuin uuden rakentaminen, Oksanen painotti.

Ensimmäistä valtuuston kokoustaan johdatellut kunnanjohtaja Noora Pajari pääsi heti tekemään isoa periaatepäätöstä koulurakentamisesta. Hänkin totesi sen vaikuttavan kunnan talouteen pitkälle tulevaisuuteen.

Juttua korjattu klo 21:34 18.9., 10:32 19.9.: Taseessa on noin 500 000 euroa ylijäämää, ei 50 000 euroa, kuten jutussa aiemmin luki. Rakentamisen alustava kustannusarvio on lähes 5 miljoonaa euroa, 1,5 miljoonaa euroa, kuten uutisessa aiemmin mainittiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .