"Mummo, kato! Mulla on koulureppu!" – Kouluunlähtevät siunattiin sunnuntaipäivänä

Ensimmäisen luokan aloittavaa Lila-Sofi Lindgreniä jännitti hurjasti, kun pappi Kirsi Pohjola siunasi hänen koulutaipaleensa Jyväskylän Kaupunginkirkossa sunnuntaina.

– Kyllä mä oon tosi innoissaan! Mulla on koulussa hyviä kavereita ainakin kolme. Oon jo käynyt tutustumassakin, touhotti Lindgren Kirkkopuistossa siunauksen jälkeen.

Kirkossa oli myös monta muuta malttamatonta, jotka odottavat innolla tällä viikolla alkavaa koulua. Kaiken kaikkiaan siunaukseen oli saapunut arviolta 200 ihmistä, kun paikalla oli vanhempia, sisaruksia, kummeja ja isovanhempia.

Tilaisuuden aikana laulettiin tuttuja virsiä, kuten Jumalan kämmenellä, käytiin alttarilla vastaanottamassa omat Raamatut ja lopuksi tarjolla oli keksejä ja mehua. Lapset perinteisesti leikkivät virsikirjan kirjanmerkeillä, mutta myös lauloivat kirkasäänisesti, kun sen aika oli.

Siunausta oli avustamassa useampi seurakunnan lastenohjaaja, jotka samalla opettivat lapsille kirkon käytäntöjä.

– Seuraavaksi lausutaan kaikurukous. Minä sanon pienen pätkän rukousta, jonka te sitten toistatte, ohjeisti Huhtasuon alueseurakunnan lastenohjaaja Elina Syrjä.

Paikalla oli myös 24 vuotta seurakunnalla, josta 8 vuotta keskustan alueseurakunnalla, työskennellyt lastenohjaaja Sari Kantoluoto.

– Ootko säkin jo lähdössä kouluun? Muistatko vielä mua, Kantoluoto kyseli kirkkoon saapuvilta lapsilta.

Kantoluoto kertoi, että kaikille lapsille oli lähetetty kutsu siunaukseen, ja hänestä oli mukavaa, että niin moni pieni saapui.

– Tämä on aina äärimmäisen koskettava tapahtuma. Nyt oli ensimmäinen ryhmäni keskustan alueelta, jonka mukana olen ollut syntymätapahtumista tähän asti, Kantoluoto kertoi.

Siunauksella pyydetään turvallista ja mukavaa kouluaikaa sen aloittaville lapsille. Samalla saadaan lapsille ja omaisille yhteinen tapahtuma ennen kouluun lähtöä. Mahdollisuus tavata sukulaisia on selvästi ihana hetki pienille.

– Mummo, kato! Mulla on koulureppu, huudahti eräs kouluunlähtevä Kaupunginkirkon pihalla.

Samalla, kun pian ekaluokkalainen Lila-Sofi jännittää koulun alkua, hänen äitinsä Ninna Lindgren on huolissaan koulumatkasta.

– Ei uskalla päästää pientä koulumatkalle Jyväskylän normaalikouluun, kun hänen pitäisi ylittää Voionmaankatu, jossa saa ajaa 60 kilometriä tunnissa. Monesti se 60 vielä muuttuu 70:ksi, eikä tuollaista pientä monet autoilijat edes huomaa, Ninna Lindgren sanoi.

Lindgren toivookin, että Voionmaankadulla nopeuksia voitaisiin alentaa. Alueella liikkuu useita autoja ja erittäin paljon lapsia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .