Mummot ja papat innostuivat hakemaan töitä – Heureka sai "hakemusvyöryn"

Tiedekeskus hakee Dialogi ajassa -näyttelyyn vain yli 70-vuotiaita oppaita. Hakemuksia tuli 578.

Mummot ja papat innostuivat hakemaan Tiedekeskus Heurekan seniorioppaaksi joukolla. Heureka kertoo saaneensa 578 hakemusta.

Heurekan rekrytointi herätti taannoin huomiota, koska tiedekeskus kertoi etsivänsä vanhenemisen taidosta kertovaan Dialogi ajassa -näyttelyyn vain yli 70-vuotiaita oppaita. Vanhimmat hakijat ovat yli 90-vuotiaita. Hakijoiden joukossa on suunnilleen yhtä paljon miehiä ja naisia.

– Olemme kiitollisia hakemusvyörystä. Hyviä hakijoita on paljon, joten meillä on edessämme todella vaikea tehtävä, sanoo Heurekan innoituspäällikkö Merja Nuutinen.

Heurekalaisten kerrotaan vaikuttuneen yli 70-vuotiaiden hakijoiden aktiivisuudesta ja elämänmyönteisyydestä. Hakemusten perusteella energiset ikäihmiset kaipaavat haasteellista ja mielenkiintoista tekemistä sekä uusien asioiden opettelua myös eläkepäivinä.

– Hakijoiden suuri määrä alleviivaa sitä, miten polttava yhteiskunnallinen kysymys ikääntyminen on. Yhteiskunnassa on mielekkäitä mahdollisuuksia ikäihmisten kokemuksen ja asiantuntemuksen hyödyntämiseen, sanoo elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

30 saa paikan

Kaksipäiväinen valintatilaisuuteen kesäkuussa kutsutaan hakemusten perusteella 120 hakijaa. Heistä joka neljäs saa paikan, sillä seniorioppaita valitaan lopulta 30. Uudet oppaat aloittavat työnsä syyskuussa.

Dialogi ajassa – vanhenemisen taito -näyttely avataan lokakuussa. Näyttelyn tavoitteena on antaa tietoa vanhenemisen yksilöllisestä ainutkertaisuudesta, lisätä empatiaa ikääntyneitä kohtaan, voittaa ennakkoluuloja, syventää sukupolvien välistä dialogia sekä lisätä tietoisuutta ikääntymisen tuomista mahdollisuuksista. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan muun muassa sitä, miltä tuntuu kivuta portaita ylös ja alas hitaasti liikkuvana mummona tai vaarina.

Suomi on yksi maailman nopeimmin ikääntyvistä kansakunnista. Tilastokeskuksen mukaan yli 65-vuotiaiden osuus Suomen väestöstä kasvaa koko ajan ja sen arvellaan nousevan nykyisestä 19,9 prosentista 26 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.