Murhasta syytetty kuopiolaisäiti mielentilatutkimukseen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on määrännyt kahden lapsensa murhasta syytetyn kuopiolaisäidin mielentilatutkimukseen tämän omasta pyynnöstä. Oikeus totesi naisen syylliseksi henkirikoksiin. Syytteen mukaan 40-vuotias nainen suunnitteli tekojaan parin viikon ajan. Oikeudessa hän kiisti murhat ja katsoi syyllistyneensä surmaan, lapsensurmaan tai tappoon.

Syyttäjä piti tekoja törkeinä, koska ne kohdistuivat kahteen puolustuskyvyttömään pikkulapseen. Hän vaati naista tuomittavaksi elinkautiseen vankeuteen. Myös lasten isä yhtyi rangaistusvaatimukseen.

Epäilty kiisti murhasyytteet, mutta myönsi syyllistyneensä vanhemman lapsen osalta joko surmaan tai tappoon ja nuoremman osalta joko lapsensurmaan, surmaan tai tappoon.

Lasten isä vaati oikeudessa 60?000 euron korvauksia kärsimyksestä ja lisäksi muita korvauksia kuluista. Tapahtumien jälkeen hän ei ole voinut enää asua omassa kodissaan.

Puolustus myönsi korvausvaateet perusteiltaan, mutta määriltään vain osittain. Lisäksi mahdollisia korvauksia on soviteltava puoleen tuomittavasta määrästä.

Arkaluontoisten tietojen vuoksi jutun varsinainen käsittely todisteluineen käytiin suljetuin ovin vastaajan ja lasten isän pyynnöstä. Oikeus antaa lopullisen tuomionsa mielentilalausunnon valmistuttua. Henkirikokset tehtiin viime marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopiolaisäidin murhasyytteiden käsittely alkaa

Lasten murhista syytetty nainen pyytää mielentilatutkimusta

Oikeus pohti Kuopion murhajutun julkisuutta: Pysyy salaisena

Kuopiolaisäiti vastaa murhasyytteisiin käräjillä

Lastensuojelu: "Sosiaalityöntekijältä on viety valta auttaa"

Lasten kuolemia tutkitaan murhina Kuopiossa

Kuopion perhesurma: Nuorta äitiä ei ole vielä kuulusteltu

Perhesurmissa synkkä kausi pari vuotta sitten

Kaksi lasta löytyi kuolleina – Poliisi tutkii perhesurmaa