Murkkujen vanhemmille vertaistukea urpot-sivustolta

Murrosikäisten vanhemmille tarjotaan uudenlaista tukea. Väestöliiton julkistamalle urpot.fi-sivustolle on koottu erilaisia selviytymiskeinoja vanhemmille, joilla on teini-ikäisiä lapsia.

Sivustolla on esimerkiksi tietoa rajojen asettamisesta, netin riskeistä ja seksuaalikasvatuksen aloittamisesta. Lisäksi asiantuntijalta voi kysyä neuvoja, kuunnella nettiluentoja ja saada vertaistukea muilta vanhemmilta.

Väestöliiton vanhemmuuskeskuksen asiantuntija Anja Saloheimon mukaan teinien vanhemmat eivät ole varsinaisesti hukassa, vaan tuen tarpeessa. Yhteiskunta tarjoaa vauvan syntymään asiantuntija- ja lääkäriapua, perhevalmennusta ja jopa vaatteita. Lapsen kasvaessa apu loppuu.

- Murrosikäisen vanhempana oleminen on erilaista kuin pienen lapsen vanhempana. Vanhemman on osattava muuntautua.

Saloheimo muistuttaa, että murrosikä on nyt haasteellisempaa kuin takavuosina. Vanhempien oma nuoruus on eletty erilaisessa yhteiskunnassa.

Nettisivustolla kerätään vanhemmuudesta kertovia tarinoita, joista parhaimmat voittavat äitiyspakkausta mukailevan vanhemmuuspakkauksen. Huumorilla höystetty pakkaus sisältää muun muassa teini-aikuinen-sanakirjan, alkometrin, peppuraonpiilottimen ja kotiinpalautus-lapun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "hirveän iso mies" hyppäsi rattiin ja vei auton nenän edestä

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

Vedenkäytön säännöstely Petäjävedellä jatkuu viikkoja – Uimalan puusauna kuntalaisten käytettävissä päivittäin

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Mies löytyi hukkuneena Lutakon satamasta Jyväskylästä maanantaina

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Maisa Torppa vahvistaa eron Jari-Matti Latvalasta Instagram-tilillään – "Olemme yhdessä pariskuntana liian kiinnostavia, jotta saisimme elää tavallista rauhallista arkea"

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.