Murtomiesten apteekkikeikat pieleen Keski-Suomessa: Kalterit estivät sisäänpääsyn, varastetut lääkkeet eivät olleetkaan päihdyttäviä

Huhtikuiset apteekkimurrot 2016 toivat ehdottoman vankeustuomion 22-vuotiaalle eteläsuomalaiselle miehelle. Mies pääsi Tammijärven apteekkiin Luhangassa rikkomalla ulko-oven ikkunan. Apteekista hän vei lääkkeitä runsaan parin sadan euron arvosta. Joutsassa teko jäi yritykseksi, sillä mies ei päässyt rikkomastaan ikkunasta sisään kaltereiden vuoksi.

Mies ei halunnut kertoa tapahtumista oikeudessa, mutta todistajana kuultiin jo aiemmin asiassa tuomion saanutta rikostoveria. Hän kertoi ajatuksen murroista tulleen yhteistuumin ja teon toteutetun siten, että hän toimi auton kuljettajana ja odotti autossa, kun toveri suoritti toimet kiinteistöillä. Saalis ei kuitenkaan ollut toivotunlainen, sillä myöhemmin ilmeni, että paikalta matkaan haalitut lääkkeet eivät olleetkaan päihdyttäviä. Oikeus totesi, ettei asiassa merkitystä ole sillä, että anastetut lääkkeet olivat päihdekäyttöön soveltumattomia.

22-vuotias sai varkaudesta ja varkauden yrityksestä sekä täytäntöönpantavaksi määrätystä aiemmasta ehdollisesta tuomiostaan ehdotonta vankeutta kolme kuukautta ja 15 päivää. Samanikäinen toveri oli jo aiemmin tuomittu varkaudesta, varkauden yrityksestä sekä liikennerikoksista neljän kuukauden ja 15 päivän vankeuteen. Myös hänen tuomionsa sisälsi täytäntöönpannun aiemman ehdollisen vankeuden.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .