Murtosarjasta vankilatuomio Jyväskylässä: käytti apunaan rälläkkää

Murtovarkauksiin syyllistynyt 45-vuotias jyväskyläläismies on tuomittu yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Mies tuomittiin 15 varkaudesta, joista kolme jäi yritykseksi. Lisäksi hän sai tuomionsa virkamiehen sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisista ja laittomasta uhkauksesta. Maksettavaksi tuomittu korvaussumma nousi liki 15 000 euroon.

Mies liikkui rikollisilla asioillaan Jyväskylässä ja Laukaassa vuosien 2014 ja 2015 aikana. Murtojen kohteiksi joutui muun muassa huoltoasema Korpilahdella, virastotalo Laukaassa, yliopiston rakennus Mattilanniemessä sekä entinen Kankaan paperitehtaan kiinteistö. Lisäksi mies murtautui yhteen kerrostaloasuntoon Kortepohjassa ja kahteen vapaa-ajan asuntoon Korpilahden Heinosniemessä. Saaliikseen hän sai lähinnä pienelektroniikkaa ja käteistä rahaa. Osa teoista jäi yrityksiksi, kun miehen puuhat joko keskeytettiin tai varastettavaa ei löytynyt.

Useimmiten tuomittu meni sisään rakennuksiin ikkunan rikkomalla, mutta osassa rikoksiaan hän käytti apuna akkukäyttöistä rälläkkää. Oikeus tuomitsikin rikoksentekovälineinä valtiolle hiomakoneen laikkoineen ja akkuineen.

Virkamiehen vastustamiseen mies syyllistyi asioidessaan sosiaaliasemalla Jyväskylässä, jossa puhui toimiston räjäyttämisestä, jos häntä koskevaa ratkaisua ei muuteta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .