Murtovarkaat piinaavat vanhuksia Vaajakoskella – nyt tarvitaan naapuriapua

Petäjäveteläisen Erkki Pöyhösen, 55, vanhempien kotitaloon Vaajakosken Tölskässä on murtauduttu vuoden sisällä jo viidesti. Murtovarkaat tunkeutuivat iäkkäiden, yli 80-vuotiaiden asukkaiden kotiin viimeksi pari viikkoa sitten.  Rintamamiestalosta rikottiin ovi ja ikkunoita.

– Edellisellä kerralla murtovaras piti kellarin ovea kiinni toiselta puolelta, ja 81-vuotias isäni työnsi sitä toiselta puolelta. Ovella odotti kolmen joukko oven avaamista sisäpuolelta, ja naapuri oli nähnyt myös naishenkilön odottamassa autossa, Pöyhönen kuvailee.

Saaliiksi varkaat ovat saaneet pieniä summia rahaa ja erilaisia työkaluja. Myös vanhusten lääkkeet on viety doseteista.

Nyt kotihoito tuo lääkkeet Pöyhösen vanhemmille päivittäin, jotta iso lääkemäärä ei houkuttele varkaita. Pöyhönen arvelee, että lääkkeet saattavat olla yksi syy varkauksiin.

Pöyhösen nuoremmalta sisarelta huoli vanhemmista on jo vienyt yöunet. Mies itse miettii, mitä tehdä seuraavaksi.

– Ehkä pitää mennä itse vartioimaan yöksi kellariin pesäpallomailan kanssa.

Vanhuksilla on käytössä hälytysrannekkeet, ja rintamamiestaloon on juuri asennettu uusi hälytysjärjestelmä.

– Tämän lisäksi toivomme naapuriseurantaa alueella. Varmasti pientä käyttötavaraa on viety muualtakin Tölskästä, Pöyhönen sanoo. 

Pöyhönen pelkää, että sitkeä isä, entinen painija, tekee murtomiehille vastarintaa.

– Murtovaras voi pelästyä vanhaa miestä, joka uhkailee kellarissa odottavalla kirveellä. Henkihän semmoisessa voi vanhalta ihmiseltä lähteä, jos vaikka tönäistään portaita alas, Erkki Pöyhönen sanoo. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.