Musiikki ei miellyttänyt – vieras puukotti isäntää Jämsässä

Vaasan hovioikeus ei uskonut tuomitun väitettä siitä, että uhri olisi viillellyt itseään.

Käsiinsä haavoja saanut mies ei viiltänyt niitä itse, vaan asialla oli kylässä ollut kaveri. Tätä mieltä oli Vaasan hovioikeus, joka katsoi puukon kanssa heiluneen miehen syyllistyneen teollaan törkeään pahoinpitelyyn. 33-vuotias tuomittiin ehdolliseen vankeuteen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi. Ohessa tuomittiin suoritettavaksi 50 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Teko tapahtui heinäkuussa 2015 uhrin asunnossa Jämsässä, jossa miehet viettivät aikaa vahvassa humalassa. Asunnonhaltijan mukaan vierailulla ollut mies oli tarttunut puukkoon, koska hänen tietokoneelta soittamansa musiikki ei ollut tyydyttänyt. Vieras taas oli sitä mieltä, että mies olisi itsetuhoisena viillellyt itseään. Miehen toisessa käsivarressa oli kaksi pinnallista haavaa ja yksi syvä, suuren laskimon katkaissut haava.

Keski-Suomen käräjäoikeudelle syyllisestä jäi varteenotettava epäily, joten syyte hylättiin. Syyttäjä ja puukotettu valittivat hovioikeuteen, joka arvioi esitettyä näyttöä toisin, eikä sille jäänyt järkevää epäilyä tekijän syyllisyydestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .