Mustankorkean jäteasemalla syttyi aamulla tulipalo suuressa hakekasassa – katso kuvat paikan päältä

Mustankorkean jätekeskuksen alueella Jyväskylässä syttyi varhain keskiviikkoaamuna tulipalo.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Arto Ahlroos kertoi kello seitsemän jälkeen, että palo syttyi suuressa hakekasassa, joka sijaitsee kompostilaitoksen edessä.

– Palon syttymäkohta on hakekasan keskivaiheilla, joten pelastuksen painopiste on nyt kasan pienentämisessä ja paloalueen rajaamisessa, ettei se pääsisi leviämään ja laajenemaan koko kasan alueelle. Palokuormaa siinä on aika paljon, Ahlroos kertoo.

Kello kahdeksan aikaan paikalla ollut päivystävä palomestari Tomi Jousmäki sanoi, että tilanne paikan päällä oli tuolloin "pelottavan rauhallinen". Jousmäen mukaan palava hakekasa on jopa yli tuhatkuutioinen ja koska palokuormaa on niin paljon, valmiutta pidetään suurena. Paikalla oli kello kahdeksan aikaan edelleen seitsemän säiliöautoa siltä varalta, että palo vielä suurenee.

– Henkilökunnan avulla pienennämme kasaa edelleen ja siirrämme sitä syrjään. Liekkejä ei enää ole, mutta savua nousee, Jousmäki kertoi kello kahdeksan aikaan.

Myös Mustankorkea tiedotti kello kahdeksan aikaan, että palo on hallinnassa.

 

Kello yhdeksän aikaan päivystävä palomestari Reijo Oikari kertoi, että paikalla on siirrytty jälkisammutusvaiheeseen, eikä leviämisvaaraa enää ole. Paikalla oli edelleen silti kuusi säiliöautoa valmiudessa.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta ennen kello puoli seitsemää, kun Mustankorkean henkilökunta oli huomannut kytyjä hakekasassa.

 

Juttua täydennetty 11.9.2019 kello 8:59: Mustankorkea tiedotti, että palo on hallinnassa.
Juttua täydennetty 11.9.2010 kello 9:13: Leviämisvaaraa ei enää ole, jälkisammutus käynnissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .