Muumin päivä -erikoismukit myytiin ennätysnopeasti loppuun – verkkohuutokaupassa mukin hinta on jo moninkertaistunut

Arabian Muumin päivä -erikoismuki myytiin Suomessa loppuun alle 12 tunnissa myynnin aloittamisesta. Tove Janssonin syntymäpäivää juhlistanutta mukia myytiin vain tänään rajoitettu erä. Innokkaimmat fanit jonottivat sitä jo eilen, sillä joissain liikkeissä muki tuli myyntiin heti vuorokauden vaihduttua.

Suomessa viimeinen muki myytiin vähän ennen puoltapäivää. Arabian mukaan yhtiössä ei uskottu, että muki olisi niin suosittu.

–  Tiesimme, että muki varmasti kiinnostaa asiakkaita, ja olimme varautuneet asiakasryntäykseen, mutta emme olisi uskoneet, että muki myydään loppuun näin pian kaikkialta, Moomin by Arabia -tuotteista vastaava liiketoimintajohtaja Nora Haatainen kertoo.

Forumin Moomin Shop ja Iittalan Kampin-myymälä avasivat ovensa poikkeuksellisesti keskiyöllä. Ensimmäiset ihmiset aloittivat mukin jonottamisen keskiviikkona iltapäivällä. Juuri ennen vuorokauden vaihtumista Kampin Iittalan myymälään oli satojen ihmisten jonot.

Erikoismuki juhlisti Tove Janssonin syntymäpäivää, joka tunnetaan myös Muumin päivänä. Mukin kuvituksessa Muumipeikko on käpertynyt Muumimamman kainaloon ja painaa kuononsa Muumimamman kuonoa vasten.

Netin huutokauppasivustoilla erikoismukia on sen sijaan edelleen tarjolla. Tori.fi-sivustolla muumimukia oli sivuston mukaan haettu palvelusta puoleenpäivään mennessä 95  000 kertaa, mikä on kymmenkertainen määrä tavalliseen päivään nähden.

Kallein hintapyyntö mukista on sivustolla 1  200 euroa. Myymälöissä mukin ohjehinta oli 29,90 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.