Muuntajan katolla työskennellyt mies loukkaantui vakavasti valokaaresta – sähköt menivät poikki 11  000 taloudelta

Vantaalla Fazerintiellä huoltomies loukkaantui vakavasti saatuaan voimakkaan sähköiskun valokaaresta. Pelastuslaitoksen mukaan mies oli tekemässä huoltotöitä muuntajan katolla. Mies sai pahoja palovammoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle ennen kello kahta iltapäivällä.

Poliisin mukaan mies oli työskennellyt telineellä. Poliisi tutkii asiaa työtapaturmana ja yhdessä työsuojeluviranomaisten kanssa selvitetään, onko kyseessä inhimillinen virhe vai virhe esimerkiksi toimintatavoissa.

Tapaturman seurauksena 11  000 vantaalaistaloudelta meni 20 minuutin ajaksi sähköt, kertoo Vantaan energia. Sähköjä oli poikki esimerkiksi Vaaralan, Länsimäen ja Rajakylän kaupunginosissa.

Vantaan Energian käyttöpäällikkö Ilona Erhiö kertoo, että huoltomies oli Vantaan energian käyttämän urakoitsijan palveluksessa. Erhiön mukaan mies on sairaalassa, mutta hänellä ei toistaiseksi ollut tarkempaa tietoa miehen voinnista.

Erhiön mukaan sähkökatkos johtui siitä, että verkon suojalaitteet katkaisevat sähkönjakelun, kun verkossa on jokin vika.

–  Suojalaitteet katkaisevat sähkönjakelun, kun sähkö pääsee väärään paikkaan sähköverkon rakenteista.

Laitteiden tarkoitus on Erhiön mukaan suojella henkeä ja omaisuutta.

Sähköjen katkeamisesta Vantaalla kertoi aiemmin Iltalehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.