Muuramelainen Tarja pelasti puolivuotiaan vauvan hengen jyväskyläläisessä ravintolassa – "Minulle tuli varma tunne, että nyt täytyy mennä auttamaan"

Muuramelainen Tarja Takula pelasti sunnuntain aamuvuorossaan puolivuotiaan lapsen tukehtumiselta. Takula työskentelee jyväskyläläisessä ravintola Trattoria Aukiossa.

Takula kertoi tulleensa keittiöstä ravintolasalin puolelle, kun hän oli huomannut, että jotain poikkeavaa on meneillään: eräs äiti piteli vauvaansa ylösalaisin pöydässä, jossa joukko pienten lasten äitejä oli aamiaisella.

– Minulle tuli välittömästi hyvin varma tunne, että nyt täytyy mennä auttamaan, Takula kertaa tapahtunutta.

Takula oli mennyt äidin luo, ottanut tältä tukehtumaisillaan olevan pikkutytön ja vakuuttanut tilanteen olevan hallinnassa. Ensin hän oli hytkytellyt lasta sylissään ja taputellut tätä selkään. Kun vauva ei edelleenkään näyttänyt saavan happea, oli Takula kääntänyt lapsen pää alaspäin ja taputtanut tätä hellästi, mutta napakasti selkään. Se tepsi: pala kurkkua lensi ulos vauvan suusta.

– Ensin tyttö oli aivan hiljaa ja ehdin jo hätääntyä. Sitten hän onneksi rääkäisi hirveän kovalla äänellä. Olin siitä äänestä niin onnellinen, Takula kertoo.

Vasta myöhemmin tulivat kyyneleet

Takula kertoo vauvan äidin olleen tilanteessa ymmärrettävästi aivan shokissa. Takulalle vapina ja sydämentykytykset tulivat vasta myöhemmin keittiössä. Sitä ennen hän tarjosi säikähtäneelle äidille mahdollisuutta mennä lapsensa kanssa rauhoittumaan tyhjillään olevaan neuvottelutilaan. Lapsi nukahti Takulan mukaan nopeasti äitinsä syliin.

– Olin tapahtumahetkellä täysin rauhallinen ja ajatukseni oli kirkas, mutta kun pääsin keittiöön ymmärsin, että tilanne oli ollut minun vastuullani. Sydän alkoi hakata ja kyyneleet nousivat silmiin. Onneksi kaikki päättyi onnellisesti. Kiitos työnantajalle saamastani ensiapukoulutuksesta, Takula kertoo.

Työkaverit olivat istuttaneet Takulan tapahtuneen jälkeen tuolille ja tuoneet tälle juotavaa. Kun järkytys hälveni, koko työyhteisön valtasi Takulan mukaan valtava ilo ja hurmos.

– Kaikilla oli tosi hyvä fiilis koko loppupäivän. Tämä oli elämäni hienoin ja onnellisin työpäivä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .