Lääkäri kärähti törkeästä rattijuopumuksesta – oli käyttänyt myös unilääkkeitä

Alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena autoillut muuramelainen mieslääkäri on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin.

Mies ajoi toukokuussa henkilöautolla Muuramen teollisuusalueella. Moottoripyöräpoliisi huomasi miehen ajavan poikkeuksellisen hidasta vauhtia ja seilaavan kaistallaan.

Lääkärin veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 0,81 promillea. Veressä oli myös rauhoittavia lääkeaineita.

Lääkäri kertoi oikeudessa juoneensa illalla viiniä ja ottaneensa unilääkettä. Tämän jälkeen hän lähti ajamaan autoa siinä käsityksessä, että olisi ajokunnossa.

Lääkäri väitti mutkittelun johtuneen siitä, että hän yritti kurottaa vesipulloa kojelaudalta. Väite ei oikeuden mielestä ollut uskottava, sillä poliisin mukaan auto mutkitteli kilometrin pituisen matkan.

Oikeus katsoi, että mies syyllistyi törkeään rattijuopumukseen.

Lääkäri tuomittiin myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hän kärähti syyskuussa ylinopeudesta ja kortitta ajosta Suonenjoella Pohjois-Savossa. Hän ajoi 94 kilometrin tuntinopeutta kahdeksankympin alueella.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 40 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 20 päiväsakon rangaistukseen, josta tuli maksettavaa 1 080 euroa. Ajokieltoa määrättiin 9. helmikuuta saakka. Mies oli ollut väliaikaisessa ajokiellossa toukokuisesta kärähtämisestään saakka. Oikeus linjasi, että ajokiellon kokonaiskeston tuli olla yli puoli vuotta, sillä lääkäri oli syyllistynyt rattijuopumukseen myös lokakuussa 2011 eli aiemman viiden vuoden sisällä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .