Muuramen kirkko valittiin vuoden valaistuskohteeksi

Muuramen kirkko on valittu Vuoden valaistuskohde 2017 -kilpailun voittajaksi. Kirkon valaistusratkaisut palkittiin ulkovalaistussarjassa.

Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko on peruskorjauksen yhteydessä saanut arvoidensa julkisivu- ja ulkovalaistuksen, tuomaristo kehui. Kirkko sijaitsee korkealla harjulla, josta valaistus nostaa kirkon asukkaiden näkyviin. Kävelytien valaistus taas johdattelee kirkkoon menijät kohti valolla esiin nostettua pyörökaarisyvennystä.

Tuomariston mukaan kirkon valaistus on toteutettu tarkasti nykyaikaisella projisointitekniikalla välttäen hukkavaloa. Sopivassa suhteessa toteutettu muiden pintojen valopesu tuo koko kirkon näkyviin muodostaen tasapainoisen ja hillityn kokonaisvaikutelman.

Palkinto annettiin Helsingissä torstaina 9. marraskuuta järjestetyssä Sähkösuunnittelijat NSS ry:n asiantuntijaseminaarissa. Samassa yhteydessä palkittiin Helsingin Sataman Länsiterminaali 2 sisävalaistussarjan voittajana. Molemmat voittajakohteet jatkavat Suomen ehdokkaina pohjoismaiseen Nordisk Lyspris -kilpailuun.

Vuoden valaistuskohde -kilpailu järjestettiin nyt kuudennettatoista kertaa. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistusratkaisuille.

Tuomaristot arvioivat ehdokkaiden kohdalla muun muassa sitä, onko valaistus kohteen käyttötarkoitusta ja arkkitehtonista kokonaisratkaisua tukeva ja onko valaistuksessa huomioitu taloudelliset ja ekologiset tekijät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .