Muusikko Jani Wickholmille tuomio törkeästä rattijuopumuksesta – jäi kiinni huhtikuussa Jämsässä

Muusikko Jani Wickholm sai maanantaina tuomion törkeästä rattijuopumuksesta Keski-Suomen käräjäoikeudesta. 41-vuotias jämsäläisartisti tuomittiin 50 päivän ehdolliseen vankeuteen ja sen ohessa maksamaan 35 päiväsakkoa, 210 euroa.

Syyttäjä vaati miehen määräämistä kahdeksan kuukauden ajokieltoon, mutta oikeus jätti vaatimuksen tutkimatta, koska kesäkuun alusta lähtien ajokieltoasioista päättää poliisi.

Wickholm on ollut väliaikaisessa ajokiellossa tekopäivästä 27. huhtikuuta lähtien. Esitutkinnassa hän on pyytänyt ajokiellon määräämistä valvottuna, mikä tarkoittaa autoon kiinnitettävää alkolukkoa.

Mies kärysi ratista, kun poliisi sai ilmoituksen henkilöautosta, jonka kuljettajan ajokunto olisi syytä tarkastaa. Partio tavoitti auton kello 21 aikaan lauantai-iltana Jämsän Koskenpäältä. Ratissa olleen Wickholmin puhallus osoitti alkoholia olevan 0,74 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa, mikä vastaa noin 1,7 promillea.

Käräjäoikeuteen toimittamassaan kirjallisessa suostumuksessa mies myönsi syyllisyytensä tekoon.

Wickholm tuli tunnetuksi Idols-laulukilpailusta 2004, jonka jälkeen hän on luonut uraa sooloartistina. Hän on asunut sittemmin Jämsässä, jossa hän toimi myös kaupunginvaltuutettuna tullen valituksi tehtävään 2012 sitoutumattomien ja perussuomalaisten listalta.

Wickholm kommentoi rattijuopumustaan maanantaina Ilta-Sanomille kertomalla kyseessä olleen hätätilanteen, muttei halunnut puhua tapahtumasta tarkemmin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .