Myrskytuuli kaatoi yöllä kymmeniä puita teille ja sähkölangoille Keski-Suomessa – maakunnan pohjoisosissa roihusi samaan aikaan peräti neljä maastopaloa

Useat kymmenet teille ja sähkölangoille kaatuneet puut työllistivät Keski-Suomen pelastuslaitosta tiistain vastaisena yönä. Päivystävä palomestari Matti Salkojärvi kertoi, että jossain vaiheessa yötä pohjoisessa Keski-Suomessa roihusi samaan aikaan jopa neljä maastopaloa, jotka saivat alkunsa sähkölangoille myrskytuulessa kaatuneista puista. Kova puuskittainen tuuli sai palot leviämään nopeasti kuivassa maastossa.

– Paloja oli ainakin Karstulassa, Laukaassa, Konginkankaalla ja pari Viitasaarella. Pelastuslaitos toivoo, että pian saataisiin edes vähän vettä taivaalta, Salkojärvi toteaa.

Kukaan ei loukkaantunut öisissä myrskytuhoissa. Salkojärven mukaan teille kaatuneet puut aiheuttivat jonkun verran hidastetta tieliikenteelle, mutta Salkojärven mukaan tiet saatiin avattua nopeasti.

– Ennen puolta yötä laskin, että pelastuslaitoksella oli kolmattakymmentä hälytystehtävää kaatuneista puista ja paloista, yölläkin reilusti yli kymmenen. Kaikki pohjoisen Keski-Suomen yksiköt olivat liikkeellä, Salkojärvi kertoo pohjoisen Keski-Suomen yön tilanteesta.

Vahingoilta vältyttiin Jyvässeudullakin

Myös Jyväskylän seudulla yö oli pelastuslaitokselle kiireinen. Päivystävä palomestari Tuomas Juuti kertoi, että tiistaina aamutuimaan sähkölangalle kaatunutta puuta raivattiin Laajavuoressa lenkkipolun varressa. Teille ja langoille kaatuneita puita raivattiin yön mittaan lukuisia myös muualla Jyvässeudulla.

Lisäksi muutamissa pihapiireissä puut uhkasivat kaatua talojen päälle. Vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

– Sekä henkilö- että omaisuusvahingoilta vältyttiin, vaikka tuuli ja olosuhteet yöllä olivat kovat. Kukaan ei loukkaantunut eikä kenenkään tarvinnut aloittaa aamua katon korjaamisella, Juuti kertoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .