Myrskytuuli katkaissut sähköt sadoilta ihmisiltä Keski-Suomessa, korjaustyöt jatkuvat iltaan – "Odotettua parempi tilanne"

Maurin päivän myrskytuulet ovat aiheuttaneet lauantaina vahinkoja ympäri Suomen. Sähköverkkoyhtiö Elenian verkkoviat ovat painottuneet Keski-Suomeen.

Tuulen nopeus on ollut lauantaina maan länsi- ja keskiosissa puuskissa peräti 20 metriä sekunnissa. Tuuli on Ilmatieteen laitoksen mukaan edelleen vaarallisen voimakasta merialueilla.

Myrskytuuli on aiheuttanut muun muassa sähkökatkoja koko maassa. Sähköverkkoyhtiö Elenian verkon viat ovat kohdistuneet Keski-Suomeen.

– Ensimmäisiä sähkökatkoja alkoi tulla verkkoomme lauantaiaamun ja aamupäivän aikana. Iltapäivällä viat ovat painottuneet Keski-Suomeen, Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo.

Keski-Suomen lisäksi Elenia jakaa sähköä Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Koko verkossamme sähköttömien asiakkaiden määrä on vaihdellut päivän aikana muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen.

Elenian sähkövikojen korjaus jatkuu iltaan saakka. Sääennusteen mukaan tuulen nopeus olisi iltaa kohden laantumassa.

– Tuulet näyttäisivät laantuvan iltakuudesta eteen päin. Kaiken kaikkiaan katkot eivät ole olleet niin laajamittaisia, kuin vielä aamupäivällä arvioitiin. Helpommalla ollaan päästy, Kuusela-Opas toteaa.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata internetistä osoitteesta www.sähkökatkokartta.fi, josta löytyvät myös yhtiökohtaiset häiriökartat.

Elenian Kuusela-Opas muistuttaa, että reaaliaikaiset tiedot sähkökatkoista voivat vaihdella huomattavasti lyhyessäkin ajassa. Tämä johtuu siitä, että sähköt saadaan yleensä nopeasti palautettua verkon vaurioitumattomiin osiin.

– Vika-alue rajataan automaattisilla palautuksilla mahdollisimman pieneksi. Korjaajat lähetetään sitten sinne päin verkkoaluetta, mihin sähköjä ei saada palautettua.

Näin ollen myös sähkökatkojen pituus vaihtelee.

– Se riippuu ihan vikojen ja verkon vaurioiden vakavuudesta. On mahdoton antaa yleistä kattavaa arviota siitä, kauanko asiakkaat joutuvat olemaan ilman sähköä, koska se on niin tilannekohtaista, Kuusela-Opas selittää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .