Mysteerijunan matkustajat sunnuntain onnettomuudesta: "Hirmu kova pammaus se tosiaan oli"

Helsingistä Ouluun sunnuntaina matkanneen ja matkanvarrella vaurioituneen InterCity-junan korvannut juna liukui Kuopion asemalle sunnuntaina viiden jälkeen.

Alkuperäisen junan kutosvaunu hajosi toistaiseksi tuntemattomasta syystä Lahden kohdalla. Vaunussa oli kuulunut kova ääni, ja tömähdys oli tuntunut matkustajille asti. Vaunun sisäkaton ja sisäovien rakenteisiin sekä muutamaan istuimeen tuli vaurioita.

Osalle matkustajista aiheutui tilanteesta lieviä vammoja, mutta paikan päälle ei tarvittu ensihoitohenkilökuntaa.

Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa korvaavalla junalla noin puolitoista tuntia myöhässä.

Vitosvaunussa Helsingistä Kuopioon olivat matkalla muun muassa sisarukset Risto Kontinen ja Sirpa Kontinen sekä Sirpan poika Joona Lipponen. Porukka oli tulossa Maspalomaksen lomalta.

– Tömähdys tuntui sinne vitosvaunuunkiin. Oli se aika töräys ja osa oli lentänyt selälleen. Ainakin yksi Kuopioon matkalla ollut rouva kertoi, että aikoo mennä lääkäriin, koska niskat olivat retkahtaneet, Sirpa Kontinen sanoo.

– Hirmu kova pammaus se tosiaan oli. Vauhti oli silloin jo normaalia matkavauhtia, Risto Kontinen sanoo.

– Mutta oli ihana, että juna pysyi raiteillaan ja VR:lle täytyy antaa kiitosta, että matkustajia infottiin hyvin heti, vaikka eivät he tienneet vielä, mikä vaunuun oli tullu, Sirpa Kontinen sanoo.

Vaurioituneen kutosvaunun yläkerrassa matkustanut nainen kertoo, että juna hypähti tuntuvasti.

– Ei siellä kuitenkaan mitään paniikkia tai kirkumista ollut. Kuuluttivat, että jos tuntui tulevan niskaan retkahdus, niin heti konduktöörin yhteyttä, nainen kertoo.

VR selvittää yhdessä viranomaisten kanssa, miksi junavaunu vikaantui.

Radassa tai vaunun ulkopuolella ei ole havaittu tapahtunutta selittäviä vauriota. Vaunut siirretään Helsingin varikolle lisätutkimuksia varten. VR tutkii asiaa yhdessä onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .