Mystinen ja hankala tulipalo talon yläkerrassa – "Vanhapari havahtui savun hajuun ja huminaan"

Hankasalmen asemalla Kuuhankavedentiellä sijaitsevassa omakotitalossa syttyi tulipalo keskiviikkona illalla. Talossa paikalla olleet asukkaat, pelastuslaitoksen mukaan iäkäs pariskunta, havahtuivat yläkerrasta kuuluneeseen huminaan sekä nenään leijailleeseen savun hajuun.

– Huminan ja hajun perusteella vanhapari soitti meidät paikan päälle, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tomi Jousmäki kertoi.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle illalla yhdeksän jälkeen. Tulipalo löytyi lopulta yläkerran lattiarakenteista, jossa käytetyt purueristeet olivat syttyneet palamaan.

– Eristeenä käytetty puru on siinä mielessä pirullinen sammutettava, ettei niistä ihan pääse heti varmuuteen. Näyttäisi kuitenkin siltä, että palo saatiin hallintaan suht nopeasti.

Se, miksi ja miten eristeisiin oli päässyt tuli, oli vielä keskiviikkoiltana mysteeri.

– Saatiin paikallistettua syttymäkohta, jota nyt kastellaan ja puretaan. Onko sitten savuhormista lähtenyt – lämmityskattilassa on ollut tulet, kuten pitääkin, mutta mistä sitten johtuu, että tuli on päässyt eristeisiin, sitä ei vielä tiedetä, Jousmäki sanoi.

Iltakymmenen jälkeen tilanne näytti siltä, että talo säästyy pahimmalta, mutta remontilta ei vältytä.

– Ainakaan vähään aikaan talossa ei pysty asumaan.

Paikalla ollut pariskunta oli ollut sisällä savun hajussa hetken. Ensihoito tarkisti kaksikon voinnin, ja ilmeisesti vakavia henkilövahinkoja ei ollut sattunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.