Mystisiä hiekkakasoja ilmestynyt Jyväskylän Lutakkoon ja Tuomiojärvelle – "Ei ole mikään ufo niitä tuonut"

Järjestelmällisesti riviin kasatut hiekkarykelmät ovat herättäneet ihmetystä Lutakon uimarannan edustalla. Samanlainen muodostelma pönöttää Keskisuomalaisen tietojen mukaan myös Tuomiojärvenrannassa.

– Ei ole mikään mystinen ufo niitä hiekkoja tuonut, toteaa Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Reijo Nieminen.

Niemisen mukaan hiekat ovat peruja beach volleyn SM-finaaliturnauksesta, joka järjestettiin Jyväskylän satamassa syyskuun alussa. Kyseessä on normaalia rantojen kunnossapitoa.

– Ei siinä sen kummempaa, kaivinkoneilla ne levitetään sinne rantaan ihmisten iloksi. Jos siellä beach volley -tapahtumassa oli hiekkaa, niin ei sitä nyt kannata kaatopaikallekaan viedä.

Samaa hiekkaa rahdattiin myös Ristikiven rantaan, Uimalanniemeen, Vaajakoskelle, Jyskään, Ollilaan, Vesankaan ja Ritoniemeen. Levittämättömiä hiekkakekoja on Lutakon lisäksi ainakin Ritoniemessä.

– Ja ilmeisesti myös nyt sitten Tuomiojärvellä. Ne oli käsittääkseni tarkoitus levittää jo aikaisemmin, en tiedä sitten, jos ei ole levitetty, niin ne levitetään, Nieminen kertoo.

– Eikä nyt ole sillä lailla kiirettä tuon levittämisen kanssa kun uimarantakausi päättyi, eikä niistä varmaan mitään haittaa tai vaaraa kenellekään ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

Vau, mikä kotipuutarha! Sunnuntaina tätä Vaajakosken idylliä pääsee ihailemaan kuka tahansa avointen puutarhojen päivän kunniaksi

Saderintama etenee kohti pohjoista – suurimmat sademäärät mitattu länsirannikolla

Kolmen auton ketjukolari Nelostiellä viidenkympin alueella – "Tuossa taitaa olla ruuhkaista syksyyn asti"

Veneilijät tarkkana Keski-Suomessa! Tuuli puhalsi kaksi veden varaan Kangasniemellä – onneksi oli pelastusliivit ja tarkka mökkiläinen

Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä

Jyväskylän satamasta löytyi ruumis – poliisi ei epäile tapauksessa rikosta

Noin 12 000 uutta alokasta aloittaa palveluksensa maanantaina – Näin moni heistä pääsee alokkaaksi Tikkakosken Ilmasotakoululle

Keski-Suomen koronanollat jatkuvat – koko maassa tartuntojen määrä nousi kuudella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.