Mystisiä hiekkakasoja ilmestynyt Jyväskylän Lutakkoon ja Tuomiojärvelle – "Ei ole mikään ufo niitä tuonut"

Järjestelmällisesti riviin kasatut hiekkarykelmät ovat herättäneet ihmetystä Lutakon uimarannan edustalla. Samanlainen muodostelma pönöttää Keskisuomalaisen tietojen mukaan myös Tuomiojärvenrannassa.

– Ei ole mikään mystinen ufo niitä hiekkoja tuonut, toteaa Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Reijo Nieminen.

Niemisen mukaan hiekat ovat peruja beach volleyn SM-finaaliturnauksesta, joka järjestettiin Jyväskylän satamassa syyskuun alussa. Kyseessä on normaalia rantojen kunnossapitoa.

– Ei siinä sen kummempaa, kaivinkoneilla ne levitetään sinne rantaan ihmisten iloksi. Jos siellä beach volley -tapahtumassa oli hiekkaa, niin ei sitä nyt kannata kaatopaikallekaan viedä.

Samaa hiekkaa rahdattiin myös Ristikiven rantaan, Uimalanniemeen, Vaajakoskelle, Jyskään, Ollilaan, Vesankaan ja Ritoniemeen. Levittämättömiä hiekkakekoja on Lutakon lisäksi ainakin Ritoniemessä.

– Ja ilmeisesti myös nyt sitten Tuomiojärvellä. Ne oli käsittääkseni tarkoitus levittää jo aikaisemmin, en tiedä sitten, jos ei ole levitetty, niin ne levitetään, Nieminen kertoo.

– Eikä nyt ole sillä lailla kiirettä tuon levittämisen kanssa kun uimarantakausi päättyi, eikä niistä varmaan mitään haittaa tai vaaraa kenellekään ole.

Uusimmat

Kotimaa

Jämsässä viikonlopun aikana mökkimurtoja – näitkö jotakin epäilyttävää?

Marko Anttila sai Mörkö-mukit loppumaan Iittalasta ja Prismoista – "Kiinnostus nousi merkittävästi tuossa puolen yön jälkeen"

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Mies käveli ulos Palokan Citymarketista varastetut vaatteet ja kengät päällään

Humalainen henkilöauton kuljettaja päätyi ojaan Äänekoskella – auton ovi väännettiin auki

Katainen laittanut hakemuksen vetämään Sitran yliasiamiehen pestiin – ex-pääministeri on palaamassa Suomeen Brysselistä

Tikkakoskelta kaksi Hawk-konetta saattamaan Muuramen muflonia, Mörköä ja muita sankareita

Näkökulma: Tunteita herättäneet pärjäsivät parhaiten EU-vaaleissa – Suomalaisia koskettanut elämäntarina on merkittävä selittäjä äänikuninkuuden taustalla

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Mies vainosi ex-kumppaniaan Jyväskylässä: Pommitti sadoilla viesteillä, levitti naisen alastonkuvia, seurasi kuntoilusovelluksen avulla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.