Mystisiä hiekkakasoja ilmestynyt Jyväskylän Lutakkoon ja Tuomiojärvelle – "Ei ole mikään ufo niitä tuonut"

Järjestelmällisesti riviin kasatut hiekkarykelmät ovat herättäneet ihmetystä Lutakon uimarannan edustalla. Samanlainen muodostelma pönöttää Keskisuomalaisen tietojen mukaan myös Tuomiojärvenrannassa.

– Ei ole mikään mystinen ufo niitä hiekkoja tuonut, toteaa Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Reijo Nieminen.

Niemisen mukaan hiekat ovat peruja beach volleyn SM-finaaliturnauksesta, joka järjestettiin Jyväskylän satamassa syyskuun alussa. Kyseessä on normaalia rantojen kunnossapitoa.

– Ei siinä sen kummempaa, kaivinkoneilla ne levitetään sinne rantaan ihmisten iloksi. Jos siellä beach volley -tapahtumassa oli hiekkaa, niin ei sitä nyt kannata kaatopaikallekaan viedä.

Samaa hiekkaa rahdattiin myös Ristikiven rantaan, Uimalanniemeen, Vaajakoskelle, Jyskään, Ollilaan, Vesankaan ja Ritoniemeen. Levittämättömiä hiekkakekoja on Lutakon lisäksi ainakin Ritoniemessä.

– Ja ilmeisesti myös nyt sitten Tuomiojärvellä. Ne oli käsittääkseni tarkoitus levittää jo aikaisemmin, en tiedä sitten, jos ei ole levitetty, niin ne levitetään, Nieminen kertoo.

– Eikä nyt ole sillä lailla kiirettä tuon levittämisen kanssa kun uimarantakausi päättyi, eikä niistä varmaan mitään haittaa tai vaaraa kenellekään ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ulkoministeriön virkamiehen henkilökunnalle lähettämä viesti vuodettiin julkisuuteen – Lue, miten virkamies näkee ministeriötä vellovan kohun

Rottatutkimus paljasti, että puolukkamehun juominen alentaa kohonnutta verenpainetta

Yön uutiskooste: Suomi saa tänään uuden hallituksen ja Nobelit ojennetaan palkituille Tukholmassa ja Oslossa

HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n johtoon ensi kesänä

Tietopyynnöt verotietojensa luovuttamisen kieltäneistä suurituloisista jumissa, asiantuntija ymmällään: "Tässä pelataan aikaa"

Elintarvikerekka kaatui Nelostiellä Viitasaarella, pelastuslaitos ohjaa liikennettä – "Tuhansia kolleja pizzaa ja muita pahvilaatikoita tienpientareella"

Jyväskylässä löytyi uusi ilmastopahis: Riisi katosi ravintoloiden lautasilta – "Verovarojen käyttö velvoittaa toimimaan fiksusti"

Puolueet eivät lyhentäisi presidenttikautta, vaikka Sauli Niinistö sitä ehdotti – katso eduskuntaryhmien johtajien vastaukset

Suomi saa tänään uuden hallituksen – näin päivä etenee

HS: Rinteen pääministerikausi saa suomalaisilta tylyt arviot

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.