Näin Sipilän Yle-viestejä kommentoidaan: "Onkohan hän tunteineen pätevä tehtävään?"

Jotkut ovat sitä mieltä, että sekä toimittaja että pääministeri mokasivat.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lähettämät sähköpostiviestit Yleisradion toimittajalle Salla Vuorikoskelle ja vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle kirvoittavat kielenkantoja myös sosiaalisessa mediassa. Vuorikoski julkaisi Sipilän ja Ylen välisen sähköpostikirjeenvaihdon torstaina Facebook-sivullaan. Mitä viestejä pitäisi ajatella? Mikroblogipalvelu Twitterissä asiaan otetaan kantaa monenkirjavasti.

– Järkyttävää lukea pääministerin käyttäytyvän tuolla tavalla, tviittaa Samuli Kyllästinen.

– Ei mieltäylentäviä pääministerin viestit. Onkohan hän tunteineen pätevä tehtävään? kysyy Emmi Venäläinen.

 

– Kiitos @svuorikoski rohkeasta toiminnasta kansalaisena ja journalistina. #Sipilän sietäisi hävetä noita viestejä! kirjoittaa Ville Tynkkynen.

#-merkki ja sitä seuraavat sanat muodostavat Twitterissä aihetunnisteen, jonka avulla voi hakea tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä.

– Tunnekuohuviestejä, #median mollaamista, #diktaattorimaiset elkeet. #Sipilä on ihan kuin #Trump pienoiskoossa! tykittää Satu YCbell.

– Jonkun pitäisi kertoa #sipilä miten sähköpostia käytetään: reply ja forward menneet sekaisin, ihmettelee Tapio van Ooik.

– Mahtavaa, että viestit ovat nyt julkisia ihmisten arvioitavaksi. #Sipilä tarvitsee tämän perusteella uuden lehdistöavustajan, arvioi Elina Uutela.

Osa tyytyy pitämään Sipilää vain hölmönä.

– #Sipilä epäsuosittu, mutta kohu luomalla luotu. Sähköpostit hölmöjä, mutta eivät anna kuvaa poliittisesta painostuksesta, kirjoittaa Naima Mohamud.

– Ei nuo viestit painostukselta vaikuta, lähinnä antaa #sipilä 'stä hölmön kuvan. Ylen syy kun Kansa ei tykkää ja kehtaa vielä kertoa sen, kirjoittaa Harri Mäkinen.

 

Jotkut ovat vielä armollisempia.

– Noissa #Sipilä:n viesteissä ei ollu mun silmään mitään ihmeellistä. Mun nähdäkseni kritisoi ainoastaan lyhyttä kommentointiaikaa, kirjoittaa Niko Åkerlund.

– Oisko tässä nyt mahdollista että molemmat, toimittaja ja pääministeri, olisi molemmat hoitaneet asian huonosti? kysyy Mikko Koikkalainen.

Sipilän Yle-kohu sai alkunsa keskiviikkona Suomen Kuvalehden uutisesta, jonka mukaan Sipilä vaiensi Ylen viime viikolla Terrafame-asiassa. Lehden mukaan Ylen johto hyllytti Sipilä-jutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt viestejä toimittajalle.

 

Uusimmat

Kotimaa

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.