Näin Stubb kuvaili kokoomuksen ministereitä – Tässä kokoomuksen lista

Kokoomuksen valtiovarainministeriksi on nousemassa Alexander Stubb, opetus- ja kulttuuriministeriksi Sanni Grahn-Laasonen, sisäministeriksi Petteri Orpo sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi Lenita Toivakka.

Kokoomuksen puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät alkuillasta yksimielisesti, että puolue lähtee hallitukseen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii tällä vaalikaudella Arto Satonen. Kokoomuksen ehdokas eduskunnan varapuhemieheksi on Paula Risikko. Hän toimi edellisessä hallituksessa viimeksi liikenne- ja kuntaministerinä.

– Uneton yö tuli vietettyä valintojen kanssa. Aina kun jonkun valitsee, joku toinen pettyy, Stubb kommentoi ministerivalintojen jälkeen.

Valinnoissa painoivat Stubbin mukaan ministerikokemus ja toiminta puolueessa. Kaikki ministerit toimivat ministerinä myös Stubbin johtamassa pätkähallituksessa.

Näin Stubb esitteli valintansa

Varapuhemiesehdokas Paula Risikko:

– Pitkän kokemuksen omaava, valovoimainen, asiantunteva, mukava, pohjalaisen murteen omaava.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen:

– Jämäkkä, yleisesti pätevä yleispoliitikko, kaikkien tuntema.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka:

– Ministerikokemuksen koulima, naistenliiton ykköstykki, yrittäjä- ja sote-taustainen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen:

– Ympäristöministerinä kiirastulensa ja tulikasteensa kokenut, joka on vetänyt osaamis- ja koulutusneuvotteluita meidän puoleltamme ja on meillä vastuussa sivistyspolitiikasta.

Sisäministeriksi ja ministeriryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo:

– Talousryhmän ja veroryhmän neuvotteluvastaava, yleispolitiikan ykköstykki, jonka voi heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Valtiovarainministeri toimii ministeriönsä päällikkönä. Hän käsittelee ministeriönsä kaikki muut asiat paitsi kunta- ja uudistusministerille kuuluvat asiat. Opetus- ja kulttuuriministeri käsittelee opetus- ja kulttuuriministeriön asiat ja sisäministeri sisäministeriön asiat. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri käsittelee kauppapolitiikkaa koskevat asiat ja kehitysyhteistyöasiat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.