Näin Tomi Metsäketo perustelee käytöstään

Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty häirintäkeskustelua.

Tähdet, tähdet -ohjelmasta ulos lentänyt Tomi Metsäketo kommentoi viime aikojen kohua lauantaina aamupäivällä lähettämässään tiedotteessa. Laulajan ympärillä on viime päivinä käyty vilkasta häirintäkeskustelua. Alla laulajan teksti kokonaisuudessaan.

"Olen saanut tiedon siitä, että MTV on sulkenut minut pois Tähdet, tähdet -TV-ohjelmasta. Otan tiedon vastaan surullisin mielin, sillä olen nauttinut ohjelman teosta, ja koko sen tekijäryhmä on muodostunut minulle läheiseksi ja tärkeäksi.

Luonnollisesti tyydyn TV-kanavan päätökseen ja kiitän samalla kaikkia minua ohjelmassa äänestäneitä katsojia ohjelman aikana saadusta kannustavasta palautteesta.

Viime päivien julkisuus minua kohtaan on ollut varsin runsasta. Se on ollut minulle monilta osin ansaittua mutta monilta osin myös ansaitsematonta. Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään. Samalla kuitenkin toivon suhteellisuudentajua erityisesti netissä käytävään keskusteluun.

Olen työskennellyt parin viime vuoden ajan kovalla tahdilla konserttien ja muiden produktioiden parissa. Samaan ajanjaksoon on osunut isäni kuolema, joka oli minulle raskas asia. En ole siitä vieläkään selvinnyt. Lisäksi olen ollut pitkään poikamies ja hakenut uutta naisseuraa, joskus turhankin kärkkäästi ja liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla. Kun tähän kaikkeen liittää välillä käsistäni karanneen liiallisen juhlimiseni, on soppa ollut valmis. Tuota karvasta keittoa joudun nyt ansaitusti maistamaan.

Minun olisi pitänyt jo kauan aikaa sitten osata havaita stressini ja vauhtisokeuteni oireet. Viime päivinä saamani runsas julkisuus on minut nyt kuitenkin pysäyttänyt ja olen nähnyt typerän käytökseni uusin silmin.

Haluan vielä kertaalleen pyytää julkisesti anteeksi epäsopimatonta käytöstäni. En sitä puolustele hetkeäkään ja jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.

Haluan olla jatkossakin artisti, joka voi avoimin ja rehellisin silmin katsoa yleisöään ja jota yleisö voi katsoa ammattitaitoa arvostaen. Kierrän parhaillaan ympäri Suomea upean Sinun omasi -konserttikiertueen merkeissä. Sen jonka jälkeen ovat edessä joulukonsertit yhdessä monien arvostamieni taiteilijoiden kanssa. Sitten alkaa tiukka harjoituskausi kevään Mamma Mia! -musikaaliin, jossa saan kunnian esittää yhtä päärooleista.

Kaiken tämän myllerryksen keskellä olen saanut myös runsaasti positiivisia viestejä ja haluankin antaa niistä erityisen suuret kiitokseni.

Kokoan ajatuksiani muutaman seuraavan viikon ajan. Keskityn myös työhöni ja oman elämäni tasapainottamiseen, jossa tärkeänä tukenani ovat läheiseni ja monet rakkaat ystäväni.

Uskon lisäksi siihen, että ihminen pystyy muuttumaan. Omalta osaltani muutos on jo alkanut. Aloitan nyt elämässäni uuden taipaleen ja toivon, että kanssaihmiset ja media voisivat minua tässä tukea."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.