Näin jyväskyläläiset koululaiset pärjäsivät fyysistä kuntoa mittaavassa Move!-testissä – katso tulokset tästä

Jyväskyläläiset koululaiset pärjäsivät fyysistä toimintakykyä mittaavassa Move!-testissä muuta maata paremmin. Mittaukset tehtiin 5. ja 8. luokkalaisille peruskoululaisille viime syksynä. Move!-seurantajärjestelmän tavoitteena on kannustaa koululaisia huolehtimaan fyysisestä hyvinvoinnistaan.

Move!-järjestelmässä kartoitetaan oppilaan kestävyyttä, voimaa, nopeutta, liikkuvuutta, tasapainoa ja motorisia perustaitoja kahdeksan osa-aluetta sisältävän mittariston avulla.

Tuloksista oppilas, oppilaan huoltaja, opettajat ja kouluterveydenhuolto saavat tietoa oppilaiden sen hetkisestä fyysisestä toimintakyvystä ja sen yhteydestä oppilaan hyvinvointiin. Lisäksi tulosten perusteella saa vinkkejä siihen, millaisilla toimenpiteillä fyysistä toimintakykyään voisi parantaa. Yksittäisen oppilaan Move!-tuloksia hyödynnetään huoltajien luvalla muun muassa kouluterveydenhuollon laajoissa terveystarkastuksissa.

Jyväskylässä mittauksiin osallistui yhteensä 2661 oppilasta.

– Jyväskylän tulokset ovat pääosin kaikilla osa-alueilla paremmat tai samalla tasolla kuin koko maan tulosten keskiarvo. Ainostaan kehonliikkuvuutta mittaavassa testissä jyväskyläläisten tulokset jäivät sekä tyttöjen että poikien osalta alle koko maan keskiarvon, toteaa koordinaattori Jon Salminen Jyväskylän Liikkuva koulu –toiminnasta.

Move! on Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan kehittämä järjestelmä, jota on käytetty Suomen peruskouluissa vuodesta 2016 alkaen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .