Näin kommentoi juhannusmatkailija: "Tyypillisiä auto autolta ohittelijoita"

Juhannuksen menoliikenne näkyi jo torstaina alkuillasta yhdellä Jyväskylän seudun muutenkin vilkkaimmista liikenneasemista Kanavuoressa. Montaakaan parkkiruutua ei ollut tyhjänä ja asemalle ja sieltä pois kävi jatkuva liikenteen virta.

Kuopiosta Nokialle juhannuksen viettoon koiriensa kanssa henkilöautolla matkalla ollut Marjo Haataja arvioi, ettei Kuopion ja Jyväskylän välinen tieosuus ollut vielä pahasti ruuhkautunut.

– Ei vielä äsken ollut hirveästi ruuhkaa. Mutta onhan siellä aina näitä tyypillisiä ohittelijoita, jotka menevät auto autolta ohi, hän sanoi.

Perille päästyään nainen suunnitteli juhannukseensa kuuluvan tänä vuonna ainakin villasukkien ja hyvän viinin.

Moottoripyörällä Helsingistä Ouluun matkalla olleet slovakialaiset Ivan ja Mira pahoittelivat sateista säätä. Liikenteen he kertoivat olleen paikoin ruuhkaista Helsingistä Jyväskylään, mutta sujuneen jouhevasti ja autoilijoiden huomioineen moottoripyörän tien päällä hyvin.

Suomalaisesta juhannuksenvietosta tai juhannusperinteistä heillä ei ollut tietoa.

– Olemme viettäneet juhannusta aiemmin Ruotsissa ja salon ympäri pommiminen näytti aika hauskalta. Meillä ei kotimaassa ole mitään juhannusperinteitä, he kertoivat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .