Näin tukit viemärisi – Naisten tietty aika kuukaudesta näkyy

Viemäritukos on usein asukkalle ikävä yllätys. Ongelmat ovat vielä kaikille asukkaille samoja riippumatta millaisessa talossa asuu.

Lassila & Tikanojan työnjohtaja Lasse Karppinen kertoo tiedotteessa, mitkä ovat yleisimmät syyt viemäritukokseen.

1. Keittiöissä eniten tukoksia

Keittiöissä esintyy useimmiten viemäritukoksia. Asialla ovat yleensä kovettuvat rasvat, kuten kinkkurasva tai kookosöljy.

– Astianpesukoneiden pesuaineet on suunniteltu puhdistamaan astioden ohella myös viemärit. Yleensä likaisimmat ja tukkoisimmat viemärit ovatkin heillä, jotka pesevät tiskinsä käsin, Karppinen pohtii.

2. Vessanpönttö paljastaa sen ajan kuusta

Karppinen on huomannut, että naisten tietty aika kuukaudesta näkyy vessan viemäriputkistoissa. Erilaiset veteen hajoamattomat kuukautissuojat, kuten siteet ja tamponit, jäävät jumiin kapeisiin putkiin.

– Vessanpöntöistä ongitaan myös vaippoja, leluja, kondomeita ja kaikenlaisia muitakin vierasesineitä. Niillä saa takuulla vessanpöntön tukkoon, ja hyvällä tuurilla vielä jäteveden tulvimaan istuimen reunojen yli vessan lattialle, kertoo Karppinen.

3. Hiekka ja kura eivät liiku mihinkään

Ulkoa kulkeutuva kura ja hiekka leviävät kotona usein, mutta eivät sentään läpi lattiakaivon,

– Hiekka kertyy lattiakaivoihin, eikä se pääse sieltä minnekään ohuita putkia pitkin. Suosittelisinkin karistelemaan, harjaamaan tai imuroimaan hiekan pois vaikka jo eteisessä, Karppinen ehdottaa.

4. Tee-se-itse-liitännät pesukoneissa puuhakkaan valinta

Astian- ja pyykinpesukoneiden pettäneet poistovesiliitännät aiheuttavat aina suuret vesivahingot. Liitännät omatoimisesti puuhastellut on itse korvausvelvollinen vahingon sattuessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.