Näistä tunnistat kaupassa maukkaan appelsiinin – valitse tällainen

Syyllistytkö sinäkin tähän: hipelöit kaupan hedelmäosastolla appelsiineja, mutta toisaalta et ole varma, mitä edes etsit? Lopulta pussiin sujahtaa tietynlaisia – tai kaikenlaisia – hedelmiä ilman mitään tietopohjaa.

Huippusuosituksi nousseen Satokausikalenterin mukaan appelsiinien sesonki on parhaimmillaan juuri nyt. Kaupoissa appelsiineja myydään halpaan kilohintaan, mutta millainen appelsiini on kaikista maukkain?

Satokausikalenteri listaa muutaman tärpin:

1. Valitse mahdollisimman pieniä appelsiineja, sillä keskimäärin pienet ja keskisuuret ovat maukkaampia lajikkeesta riippmatta.

2. Kokoonsa nähden appelsiinin pitäisi tuntua raskaalta. Lisäksi sen koostumus on kiinteä.

3. Pehmeitä tai sienimäiseltä tuntuvia appelsiineja kannattaa välttää.

4. Kuoren väri ei vaikuta hedelmän makuun. Esimerkiksi appelsiinin kuoren vihreä väri saattaa jopa tarkoittaa, että hedelmä on kypsä ja erityisen hyvän makuinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.