Suomen pankin pääjohtaja paljasti, millaisella autolla ajaa

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ilahdutti torstaina aamupäivällä vierailullaan Jyväskylän Lyseon lukion abiturientteja. Abit esittivät Liikaselle kysymyksiä ajankohtaisista ja osin varsin henkilökohtaisistakin aiheista. Liikasen vierailu liittyi työmarkkinajärjestelmän tulevaisuutta käsittelevään Tammikuun Kihlaus -seminaariin, joka on tänään Jyväskylän Paviljongissa ja jossa Liikanen on puhujana.

Abiturientti ja yksi keskutelutilaisuuden juontajista, Joonas Pänkäläinen tiedusteli Liikaselta, millaisella autolla ajaa Suomen Pankin pääjohtaja.

– Autoni on Audi A6 vuosimallia 2004. Työmatkat yleensä liikun jos mahdollista kävellen aamuin ja illoin repun kanssa. Työajalla käytössä on kuljettaja. Kesämökille Mikkeliin ajan omalla autolla, Liikanen kertoi.

Lukiolaiset halusivat tietää myös, mitä raha merkitsee Liikaselle.

– En tee rahan takia mitään. Olen riippumaton ja teen asioita, joita pidän tärkeänä, Liikanen vastasi.

"Miten pärjätään kilpailussa?"

Liikanen vastasi myös muun muassa kysymykseen epätasa-arvoisuudesta kapitalistisessa talousjärjestelmässä.

– Hyväosaiset pitävät kyllä itsestään huolen. Tärkeää olisi tasata eroja ihmisten lähtökohdissa, että kaikilla olisi mahdollisuus ponnistella ylöspäin, sanoi Liikanen.

Vilma Maukonen kysyi Liikaselta, millaisena hän näkee nykyisten lukioikäisten nuorten tulevaisuuden.

– Iso haaste on siinä, miten me pärjätään kilpailussa kaikkien kanssa. Edelleen tarvitaan ihmisiä, joilla on mielikuvitusta, luovaa halua muuttaa maailmaa yhteistyössä muiden kanssa, Liikanen vastasi.

Lukiolaisia kiinnosti myös, millaiset olivat Liikasen ylioppilaskirjoitusten tulokset aikoinaan. Liikanen paljasti kirjoittaneensa viisi laudaturia ja yhden cum lauden.

– Lukioikäisenä minulla oli kaksi harrastusta: toiminta silloisessa Suomen Teiniliitossa ja tyttöystävä, Liikanen kertoi.

Johtajan tärkeimmäksi ominaisuudeksi Liikanen mainitsi tiedonhalun, uteliaisuuden sekä kiinnostuksen muita ihmisiä kohtaan.

Markkaan takaisin?

Liikanen vastasi myös kysymyksiin siitä, voiko EU:n talouskriisi hajottaa EU:n tai voisiko Suomi siirtyä takaisin markkaan. Molempiin kysymyksiin vastaus oli ei.

– Kukaan joka muistaa markka-ajan, ei halua siihen paluuta. Pieni markka maailman myrskyissä ei voisi vaikuttaa lainkaan, nyt kuitenkin istumme yhtenä osallistujana pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. En usko, että kukaan vakavasti otettava taho tällaista edes esittää, Liikanen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .