Nälkiintynyt joutsenen poikanen pääsi hoitoon – tarjolla moniviljaleipää ja salaattia

Torstaina Muuratjärven jäältä pelastettu lintu on menneen kesän poikasia.

Muuratjärven jäältä torstaiaamuna pelastettu joutsen on päässyt hoitoon. Pelastuslaitoksen pintapelastajat pelastivat siipensä loukanneen joutsenen aamulla kymmenen aikaan.

Suomen eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Vesa Virtanen haki joutsenen Muuramen paloasemalta ja vei sen lintutarhaansa Toivakkaan.

Luonnonvaraisiin lintuihin erikoistunut Virtanen sanoo, että torstaina pelastettu lintu on menneen kesän poikasia.

– Toisessa siivessä on nirhauma ja siitä on lähtenyt sulkia, Virtanen sanoo.

Virtanen kertoo, että nälkiintynyttä joutsenen poikasta hoidetaan ruokkimalla.

– Olen antanut sille viljaa, salaattia ja moniviljaleipää. Nyt pitää odottaa, että se vahvistuu ja kuntoutuu itsestään.

Virtanen uskoo, että poistippuneet sulat kasvavat takaisin ja lintu paranee vapautumiskuntoon. Lintu päästetään takaisin luontoon aikaisintaan ensi vuoden keväällä.

– Sulat vaihtuvat vain kerran vuodessa, joten uusien kasvaminen vie jonkin verran aikaa. Lisäksi jäätä on joka puolella Keski-Suomea pitkälle kevääseen, eikä sitä voi senkään puolesta laskea mihinkään.

Virtanen kertoo saavansa loukkaantuneista joutsenista useita ilmoituksia vuosittain.

– Joskus käy niinkin valitettavasti, että lintu on niin pahasti loukkaantunut, ettei se parane enää kuntoon. Silloin ne pitää lopettaa.

Torstaina pelastetun joutsenen lisäksi Virtasella on tällä hetkellä hoidettavanaan toinenkin joutsen sekä huuhkaja ja lehtopöllö. Aiemmin tuotu joutsen löydettiin loukkaantuneena Kannonkoskelta. Virtanen pitää joutsenet erillään toisistaan, sillä kaikki yksilöt eivät tule keskenään toimeen.

– Ne ovat erillisissä tiloissa ulkorakennuksessa. Joutsenet kestvät hyvin kylmää kunhan ne ovat sateen suojassa ja niille on tarjolla ruokaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .