Nämä ovat lapsiperheiden lomamatkasuosikit

Koululaisten kesälomien alku näkyy selvästi lapsiperheiden matkustamisen lisääntymisenä. Kesäkuun loppupuoli ja heinäkuu ovat suosituimpia perheloman ajankohtia, mutta yhä useampi perhe lähtee lomamatkalle jo heti lasten kesäloman alkaessa.

75 prosenttia lapsiperheistä tekee viikon mittaisen lomamatkan, kertoo Tjäreborgin kysely. Kahden viikon matkojen osuus on vain noin 20 prosenttia kunkin tilauslennon kapasiteetista ja kolmen viikon matkojen osuus on noin viisi prosenttia.

Perheet arvostavat lomamatkallaan turvallisuutta ja vaivattomuutta, joten myyntitilastoja tarkasteltaessa tutut suosikkikohteet pitävän pintansa. Tänäkin kesänä kysytyimpiä perhelomakohteita ovat Turkki, Kreikka, Mallorca ja Kypros. Turkissa perheiden selkeä suosikki on Alanya ja Kreikassa perinteinen Rodos.

Perhelomat suunnitellaan selvästi lasten ehdoilla. Tjäreborgin viimeisimmän asiakaskyselyn tulokset kertovat, että lasten kanssa lomamatkalle lähdettäessä tärkeimpiä hotellin valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lasten turvallisuuden huomioiminen, oma parveke tai terassi, rannan läheisyys sekä suuri ja monipuolinen uima-allasalue, jossa eri-ikäisten lasten tarpeet on otettu huomioon.

Lomailu lasten ehdoilla näkyy selvästi hotellivalinnoissa. Kesän perhelomista jopa 80 % on varattu erityisesti lapsiperheitä varten suunniteltuihin hotelleihin.

Kyselyyn vastasi 11 306 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.