Nämä ovat lapsiperheiden lomamatkasuosikit

Koululaisten kesälomien alku näkyy selvästi lapsiperheiden matkustamisen lisääntymisenä. Kesäkuun loppupuoli ja heinäkuu ovat suosituimpia perheloman ajankohtia, mutta yhä useampi perhe lähtee lomamatkalle jo heti lasten kesäloman alkaessa.

75 prosenttia lapsiperheistä tekee viikon mittaisen lomamatkan, kertoo Tjäreborgin kysely. Kahden viikon matkojen osuus on vain noin 20 prosenttia kunkin tilauslennon kapasiteetista ja kolmen viikon matkojen osuus on noin viisi prosenttia.

Perheet arvostavat lomamatkallaan turvallisuutta ja vaivattomuutta, joten myyntitilastoja tarkasteltaessa tutut suosikkikohteet pitävän pintansa. Tänäkin kesänä kysytyimpiä perhelomakohteita ovat Turkki, Kreikka, Mallorca ja Kypros. Turkissa perheiden selkeä suosikki on Alanya ja Kreikassa perinteinen Rodos.

Perhelomat suunnitellaan selvästi lasten ehdoilla. Tjäreborgin viimeisimmän asiakaskyselyn tulokset kertovat, että lasten kanssa lomamatkalle lähdettäessä tärkeimpiä hotellin valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lasten turvallisuuden huomioiminen, oma parveke tai terassi, rannan läheisyys sekä suuri ja monipuolinen uima-allasalue, jossa eri-ikäisten lasten tarpeet on otettu huomioon.

Lomailu lasten ehdoilla näkyy selvästi hotellivalinnoissa. Kesän perhelomista jopa 80 % on varattu erityisesti lapsiperheitä varten suunniteltuihin hotelleihin.

Kyselyyn vastasi 11 306 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasta kaksi viikkoa sitten työssä aloittanut pelastusjohtaja joutui heti tosipaikkaan – "Kaikkien osaamista tarvittiin"

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.