Naapuririita kärjistyi ampumiseen Joutsassa – asunnosta poistettu palasi takaisin kiväärin kanssa

Naapuriinsa yöllä kiväärin kanssa tunkeutunut ja aseella kaksi laukausta ampunut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. 49-vuotias mies sai laittomasta uhkauksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta ehdollista vankeutta vuoden ja kaksi kuukautta. Kivääri tuomittiin menetetyksi valtiolle. Naapurilleen tuomittu velvoitettiin maksamaan tuhannen euron kärsimyskorvaus.

Tapaus sattui viime vuoden syyskuussa Joutsassa, jossa useampi mies oli viettänyt iltaa yhden miehen omakotitalossa. Alkoholia oli nautittu ja suusanallista riitaa oli syntynyt vanhoista asioista. Lopulta 49-vuotiasta miestä oli pyydetty poistumaan paikalta. Mies poistui, mutta palasi takaisin haettuaan parin kilometrin päässä sijaitsevasta kodistaan kiväärin.

Asunnon ulko-ovella hän ampui kaksi laukausta, joiden luodit läpäisivät talon seinän. Asunnonhaltija meni ensimmäisen laukauksen jälkeen ovelle estääkseen miehen pääsyn takaisin taloon, jolloin mies ampui toisen laukauksen. Laukaus osui noin 30 sentin päähän miehestä. Talossa oli ampumisten aikaan kaksi muutakin miestä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Sittemmin osoittautui, ettei miehellä ollut lupaa kivääriin hallussapitoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .