Nainen, 47, HS:ssä: Olen etsinyt miestä 20 vuotta - miksi miehet uskovat ensitreffien kertovan kaiken?

Nainen kertoo usein ehdottaneensa toista tapaamista, mutta se ei ole ollut miesten mieleen.

Kumppanin löytäminen on toisille helpompaa ja toisille vaikeampaa. 47-vuotias nainen kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla etsineensä miestä jo 20 vuotta pienillä ilmoituksilla ja nettipalveluiden avulla. Hän arvelee tavanneensa noin sata miestä, ja tuloksena on ollut yksi viiden vuoden avoliitto ja muutama lyhyempi suhde.

– Yhä olen yksin, vaikka haluan jakaa elämäni mukavan ja rakastavan ihmisen kanssa, nainen kirjoittaa.

Nainen kertoo usein ehdottaneensa toista tapaamista, mutta se ei ole ollut miesten mieleen.

– Miksi miehet (ja naisetkin) uskovat ensitreffien kertovan kaiken? Valitsevatko miehet ”jatkoon pääsevän” naisen pelkän seksuaalisen vetovoiman perusteella? Tunnemmeko me itsemme tarpeeksi hyvin, jotta tiedämme, mitä olemme hakemassa? Ovatko seuralaisen ajatukset parisuhteesta yhtenevät?

Nainen arvioi myös, että monet keski-ikäiset miehet lähtevät eronsa jälkeen nopeasti liikkeelle eivätkä käsittele suruaan tarpeeksi.

– Myös hiljainen katoaminen on yleistä. Monilla miehellä ei ole rohkeutta sanoa, että ”oli kiva tutustua, mutta hyvää jatkoa sinulle”.

Nainen toivoo miehiltä, että he olisivat valmiita uuteen suhteeseen, kiinnostuneita naisesta ja hänen ajatuksistaan sekä avarakatseisia ja joustavia.

– Se ei vaadi kvanttifysiikkaa vaan ihmissuhdetaitoja.

Nainen kirjoittaa tavanneensa mukavia, normaaleja ja tavallisia miehiä. Itseään hän kuvailee kivaksi, parisuhteeseen panostavaksi ja akateemisesti kouluttautuneeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.