Nainen ajoi turhaan 90 kilometrin päästä ostamaan muumimukia, sai sen sijaan pysäköintisakon – "Väärin pysäköidyt autot eivät olleet kenenkään tiellä"

Muumimukibuumista hyötyi mukit valmistaneen Iiittalan lisäksi Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonta. Se rätkäisi torstaina mukiostoksille autolla tulleille 60 euron pysäköintivirhemaksun, jos auto oli tilan puutteen takia pysäköity kielletylle paikalle Jyväskylän Viherlandian alueella. Puutarhamyymälässä on myös Iittala Outlet, joka mukeja myi.

Mukibuumi oli torstaiaamuna niin kova, että myymälän pysäköintipaikat eivät yksinkertaisesti riittäneet kaikille paikalle tulleille. Ja kun hätä ei lue lakia, oli monen jätettävä auto minne se vain sopi.

– Ihmisiä oli liikkeellä todella paljon, kertoo 90 kilometrin päästä Jämsän syrjäkylältä lapsilleen mukeja ostamaan tullut perheenäiti.

Mukia hän ei saanut, kun ne loppuivat kesken, mutta Jyväskylän kaupungin 60 euron pikavoiton hän sai. Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

–Mukeja jonotettiin hyvissä tunnelmissa, ja oli leppoisaa. Siinä alettiin vitsailla sitten, kun alkoi näyttää siltä, että mukeja ei riitä, että vielä puuttuisi, että saisi pysäköintivirhemaksun.

– Kun mukit sitten loppuivat ja menin autolle, niin sakkolappu olikin tuulilasissa. Hyvä tilipäivä kaupungilla. Käsittämätöntä!

Nainen on käärmeissään Jyväskylän kaupungille, joka otti oman osansa mukimyynnistä. Väärin pysäköidyt autot eivät olleet kenenkään tiellä, muu liikenne sujui vaikka pysäköintikieltoa ei noudatettu.

– Aion tehdä valituksen asiasta kaupungille.

Muutenkin sakotettu äiti purnaa myyntijärjestelyistä. Netissä oli ilmoitettu mukimyynnin yhteydessä, että Iittalan kaupat avautuvat normaalien aukiolojen mukaan kello 10 mutta myynti olikin Palokan myymälässä aloitettu kello 6 aamulla ja Viherlandiassa tuntia ennen kello 9.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .