Nainen juoni itselleen 600 euron parmankinkun Citymarketissa väärällä hintalapulla – jäi kiinni käytettyään plussakorttia

Espoon käräjäoikeus antoi tänään sakkotuomion petoksesta 39-vuotiaalle naiselle, joka huijasi itselleen lähes 600 euron arvoisen parmankinkun Espoon Iso Omenan K-Citymarketista. Nainen haki palvelutiskiltä suuren parmankinkun, joka pakattiin normaalisti muovipussiin ja siihen laitettiin päälle hintalappu. Nainen otti kinkun vastaan, poisti hintalapun ja käveli lihahyllylle, jossa myydään joulukinkkuja.

Hän vaihtoi kinkkuun 54 euron juhlakinkun hintalapun ja meni maksamaan ostoksensa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Syyttäjän mukaan kaupassa seurattiin tuotteiden määriä ja menekkiä ja alettiin ihmetellä, miksi parmankinkusta ei ole tullut rahaa. Kauppa selvitti, milloin kinkku on luovutettu palvelutiskiltä ja tarkisti valvontakamerat. Valvontakameran kuvista nähtiin, mitä oli tapahtunut.

Nainen maksoi ostoksensa käteisellä, mutta teki kohtalokkaan virheen –  hän höyläsi kassalla plussakorttiaan, josta kauppa sai selville hänen henkilöllisyytensä.

Oikeus määräsi naisen korvaamaan kaupalle kinkun verottoman hinnan ja tuomitsi tämän 30 päiväsakkoon. Lisäksi maksettavaksi tuli 80 euron rikosuhrimaksu.

Kaiken kaikkiaan kinkun hinnaksi tuli lopulta 2  176 euroa.