Nainen puukotti kihlattuaan selkään Palokassa – syyttäjä vaatii vaarallisuuden arvioimista aiemman väkivallan vuoksi

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaan kihlattuaan selkään puukottaneen naisen määräämistä mielentilatutkimukseen hänen vaarallisuutensa arvioimiseksi. Vaarallisuusarviota syyttäjä perustelee sillä, että kyseessä on toinen vakava väkivaltarikos, johon nainen on syyllistynyt kymmenen vuoden aikana.

Mikäli nainen määrätään mielentilatutkimukseen ja hänet todetaan siinä erittäin vaaralliseksi toisen hengelle, terveydelle ja turvallisuudelle, voidaan hänet määrätä ehdottomasta vankeudesta ja vuoden kestävästä valvonta-ajasta muodostuvaan yhdistelmärangaistukseen. Syyttäjä vaatii naiselle tapon yrityksestä noin neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

Puukotusta käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. Oikeus antaa ratkaisunsa asiassa viikon kuluttua.

Teko tapahtui pariskunnan vieraillessa tuttavansa luona Jyväskylän Palokassa maaliskuussa. Aikaa oli vietetty alkoholia käyttäen. Asunnossa osapuolten välille oli syntynyt suusanallista riitaa, jonka jälkeen nainen iski puukon 42-vuotiaan miehen selkään. Pistohaava aiheutti miehelle kiireellistä leikkaushoitoa vaatineita vammoja.

Nainen myönsi oikeudessa teon törkeänä pahoinpitelynä, mutta kiisti tapon yrityksen. Aiemmin esitutkinnassa hän oli vedonnut hätävarjeluun, mutta ei esittänyt väitettä enää oikeudenkäynnissä.

Nainen on suorittanut neljän vuoden tuomion törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. 32-vuotiaan miehen kuolemaan johtanut väkivalta tapahtui 2013 Jyväskylässä ja siitä tuomittiin myös kaksi muuta henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .