Nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla – oikeus piti "oppikirjaesimerkkinä"

Sammunneen naisen ravintolaillan jatkoilla Jämsässä syyskuussa 2014 raiskannut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Keski-Suomen käräjäoikeus arvioi rikoksen oikeudellisesti "oppikirjaesimerkiksi" raiskaustilanteesta, jossa tekijä on käyttänyt hyväkseen uhrin vahvaa humalatilaa ja nukkumista.

41-vuotiaalle jämsäläismiehelle tuomittiin raiskauksesta vankeutta yksi vuosi ja kaksi kuukautta. Uhrille mies määrättiin korvaamaan 3 000 euroa kärsimyksestä sekä hänen runsaan 2 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Asianosaiset olivat tapahtumien kulusta samaa mieltä lukuun ottamatta tuomitun kiistämää raiskausta. Entuudestaan toisilleen tuntemattomat osapuolet olivat tavanneet ravintolassa, jossa nainen oli lähentynyt tuomitun kaverin kanssa. Kolmikko suuntasi jatkamaan iltaa tuomitun asunnolle.

Nainen kertoi sekä sammuneensa että nukahtaneensa sohvalle ja heränneensä siihen, kun toinen mies, asunnonhaltija, tunkeutui häneen sukuelimellään. Mies lopetti, kun nainen kertomansa mukaan työnsi tämän pois.

Oikeus piti naisen kertomusta luotettavana. Sen sijaan miehen kertomuksen uskottavuutta heikensi sen muuttuminen oikeudessa verrattuna siihen, mitä hän oli kertonut poliisitutkinnassa. Toinen mies ei ollut tapahtumia havainnut, mutta kertoi herättyään huomanneensa naisesta, että jokin oli vinossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .